ZVEZDA GAZI u jubilarnim derbijima

Autor:

Sport

24.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako to na terenu nijednom nisu pokazali u duelima sa najljućim rivalom u ovoj sezoni, statistika kaže da su fudbaleri Crvene zvezde veliki favoriti pred sutrašnji (19.00, Arena sport 1) 160. večiti derbi protiv Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Tejgo doneo poslednju pobedu Partizanu u jubilejima

Naime, crveno-beli su od poslednjih 10 jubilarnih derbija u svoju korist rešili čak osam, dok je klub iz Humske slavio svega dvaput. Bilo je to u 60. derbiju, odigranom u maju davne 1977, kada je bilo 2:1 za crno-bele, dok se u bliskoj prošlosti desio 140. derbi kada je Princ Tejgo rešio meč i doneo Partizanu vredan trijumf (1:0). U preostalih osam: 70, 80, 90, 100, 110, 120, 130, i 150. derbiju slavio je klub sa Marakane, uz napomenu da je 90. derbi rešen nakon izvođenja penala (4:2).

PAMTI SE STOTI

Navijači oba kluba posebno pamte 100. derbi, odigran na Đurđevdan, 6. maja 1995. godine. Nikada Marakana nije bila toliko puna od raspada nekadašnje SFRJ, a u fenomenalnoj atmosferi uz originalne koreografije na obe tribine više sreće imala je Zvezda i slavila sa 2:1. Crno-beli su poveli golom Nenada Bjekovića juniora u 71. minutu, ali je domaćin preokrenuo pogocima Darka Kovačevića (sa bele tačke) i Mitka Stojkovskog. Prema nezvaničnim podacima, u Ljutice Bogdana bilo je 80.000 ljudi. Jedan od aktera spektakla bio je Nebojša Krupniković, koji se u kratkom razgovoru za Srpski telegraf osvrnuo na istorijat koji ide u prilog njegovom bivšem klubu.

RepublikaFoto: Starsport
Derbi

- Imali smo tu sreću da dobijamo te jubilarne derbije, oni se nekako najviše i pamte jer su na okruglu brojku. Pogotovo je spektakularan bio taj 100. zbog atmosfere. I gubili smo 1:0 i okrenuli i slavili sa 2:1. I na kraju osvojili duplu krunu. Za mene je ta utakmica i onaj prethodni 99. derbi kada sam dao onaj gol makazicama neki, da kažem, spektakularan deo karijere u Zvezdi - izjavio je Krupniković.

SPECIFIČAN MEČ

Oba ovosezonska derbija završena su remijima (1:1), a bolji utisak ostavio je Partizan, koji se nalazi u velikoj krizi.

- Partizan ni sada nema šta da izgubi, a Zvezda može da izgubi mnogo. Igrači moraju da se izbore sa tim pritiskom da nijednom nisu savladali Partizan ove sezone. Crveno-beli imaju najbolji igrački kadar u Srbiji već par sezona, ali to ništa ne znači u derbiju, bez obzira gde se nalazio Partizan. To su specifične utakmice - smatra Krupniković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading