Posebnost napustila Murinja?

Autor:

Sport

22.04.2019

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi ga ili vole ili ne vole... Nikoga ne ostavlja ravnodušnim, od prvog dana od kada se Žoze Murinjo pojavio, to je nešto što ga prati u stopu. Fudbalska javnost očekuje koji klub će preuzeti, ali je pitanje da li je "Posebni" izgubio ono što ga je krasilo u Portu i Interu.

Žoze Murinjo

Portugalac je branio svoje igrače na takav način da je ceo svet mogao da želi da ima njega na svojoj strani.

Kratka retrospektiva, izašao je 45. minuta pre odlučujućeg meča Barselone i Intera u Ligi šampiona, kako bi se navijači izviždali i vređali više njega nego njegove "štićenike".

Dok je bio trener Čelsija, tražio je da se teren "preore" i pospe peskom, kako bi usporio čuvenu tika-taka igru protiv Katalonaca.

Ipak, i u Realu i u Čelsiju (u drugom mandatu) i u Junajtedu prolazio je kroz isti spektar osećanja i ponašanja. Ulazio je u sukob sa novinarima, tražio alibije, optuživao igrače za loše partije opravdavajući sebe, i onda je otkaz bio neminovan.

Da li je "Posebni" izgubio iskru?

- Bio sam veoma blizak sa njim kada je došao prvi put u Čelsi, radio je sjajne stvari sa Portom. Ali izgubio je ono nešto zbog čega su ga igrači voleli, sećam se plakanja Materacija kada je vodio Inter. Izgubio je to, čak je došlo do toga da ga igrači zamrze što smo imali prilike da vidimo u Junajtedu, moraće dobro da se zamisli ako želi da se vrati treniranju velikog kluba - izjavio je nekadašnji reprezentativac Francuske Frank Lebef za ESPN.

Murinjo je pokazao da se itekako dobro nosi sa pritiskom, bilo bi lepo videti Portugalca još neku sezonu u kremu evropskog fudbala.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading