Milojević: Čukarički je retkost u srpskom fudbalu

Autor:

Sport

19.04.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević očekuje težak meč protiv ekipe Čukaričkog.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

- Kada uđete među osam najboljih, svaka utakmica je velika za sebe. Čeka nas izuzetno teška utakmica. Biće veoma, veoma teško. Maksimalno ozbiljno ćemo se spremiti jer želim ozbiljan pristup. Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu -rekao je Milojević.

Meč je na programu u subotu sa početkom od 18 časova na Banovom Brdu.

- Idemo ekipi koja je u vrhu, stabilan superligaš, sa tendencijom da napreduje iz godine u godinu. Ekipa koja kvalitetno igra na domaćem terenu. Dobro se poznaju, ambijent na Banovom brdu je lep i fudbalski, sa dobrim terenom i infrastrukturom. Pokazuju o kakvom je klubu reč. Retkost je u srpskom fudbalu da možete da držite toliko dugo igrače na okupu, to je ekipa koja već dve-tri godine igra zajedno.

Čukarički neće moći da računa na Samjuela Ovusua, a Milojević je naveo da ta ekipa ima spremne zamene.

- Ovusu je kvalitetan igrač, ništa manje ili više od ostalih igrača Čukaričkog. Imaju igrače koji mogu da ga zamene. Imaju mnogo mladih koji imaju utakmice u nogama. Nije samo Ovusu... Kvalitetan je, ali imaju mnogo ozbiljnih igrača u ekipi.

RepublikaFoto: FK Čukarički
Neće igrati protiv Zvezde... Samjuel Ovusu

Po njegovim rečima, jasno je ko se za šta bori u plej-ofu i pritisak je jednak.

- Iskristalisalo se ko će se boriti za titulu, ko za Evropu. Čukarički ima svoje ambicije i namere, ali ništa manje ili više nemaju manji ili veći pritisak od nas. Koliko je Čukarički pod pritiskom, toliko smo i mi. Ne znam da li smo jednu utakmicu igrali od kad sam došao, da nije bilo pritiska. Pritisak treba da postoji i treba da bude pozitivan, nikako negativan.

Neće moći da računa na Ričmonda Boaćija, ali nije želeo da otkrije da li će čuvati neke igrače za "večiti" derbi koji će se igrati naredne nedelje.

- Ima igrača za koje ćemo videti kakva je situacija i koliko ćemo ih izlagati nekim naporima. Imamo igrače koji su na granici suspenzije. Za mene je ovo najbitnija utakmica u sezoni, svaka prva naredna i fokusirani smo na Čukarički. Za ostalo ćemo videti.

Milojević: U plej-ofu svaka utakmica je velika za sebe

Posle priče oko utakmice usledio je razgovor vezan za uspeh pojedinih klubova u evropskim takmičenjima, poput Ajaksa i Ajntrahta.

- Drago mi je zbog Ajaksa. Možete mnogo toga da naučite, vidite. Možete i da pitate 'a, gde to može da ide dalje?'. Videli ste koje su tendencije. Drago mi je što se vratila Ajaksova škola fudbala i njihova deca. De Liht, De Jong... Zaključak je da je mnogo otišlo u fudbalu sa ulaganjem. I ti neki mladi igrači Ajaksa su plaćeni po 15, 20 miliona evra.

Posebne reči hvale imao je za Ajntrahta i srpske igrače u tom timu, kao i trenera Adolfa Hitera sa kojim je ranije imao priliku da razgovara.

- Divno. Filip Kostić je fenomenalan igrač. Veliki napredak vidim svaki put. Luka Jović, Mijat Gaćinović... Svi oni su ovde pokazivali potencijal. Ne znam da li je ovo njihov zenit, ali su veoma blizu. Ne možemo u našem prvenstvu da postignemo da oni budu to što jesu, ali vidimo koliki su potencijal. Takođe je bitno u koji ćete klub da odete. Koliko dobrih igrača ima, ali ne mogu da pruže koliko su pružali u prethodnom klubu... Hiter je toliko jednostavan. Ostavio je fascinantan utisak na mene. Austrijanac je, a voli igrače sa Balkana. Tu je i Ante Rebić, a svi oni su nosioci igre i svaka čast.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading