LIGA EVROPE: Frankfurt na srpski pogon srušio Benfiku, Čelsi goleadom do polufinala - Napoli bez rešenja za "Tobdžije"!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

18.04.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastično veče u Ligi Evrope u kojem smo dobili polufinaliste je za nama. Ajntraht je predvođen Filipom Kostićem uspeo da nadoknadi veliku prednost Benfike i plasira se među četiri najbolje ekipe, dok je u pravoj goleadi Čelsi savladao Slaviju iz Praga. Valensija je bez većih problema nadigrala Viljareal, dok je Arsenal ponovo pobedio Napoli, ovoga puta minimalnim rezultatom.

Filip Kostić i Luka Jović odveli Frankfurt u polufinale!

Velike zasluge za taj podvig nemačkog kluba idu i srpskim reprezentativcima Mijatu Gaćinoviću i Filipu Kostiću, koji su bili u glavnim ulogama kod vodećeg pogotka domaćih.

Igrao se 37. minut kad je Gaćinović snažno ka golu gostiju, a na odbijenu loptu od stative natrčao Kostić i sproveo je u mrežu.

Istina, pogodak Kostića nije trebalo da bude priznat pošto je levonogi fudbaler bio u očiglednoj nedozvoljenoj poziciji prilikom šuta Gaćinovića, ali je pomoćni sudija napravio veliki previd i oštetio Benfiku.

Treba podsetiti i da glavni sudija Danijele Orsato nije mogao da konsultuje VAR u ovoj situaciji, pošto će on u Ligi Evrope ove sezone biti korišćen samo u finalu.

I u nastavku je Ajntraht nastavio sa velikim napadima, u nadi da će doći do potrebnih 2:0, a to se dogodilo u 67. minutu, posle nekoliko poluprilika. Ante Rebić je dodao do Sebastijana Rodea na dvadesetak metara, a bivši vezista Bajerna i Dortmunda preciznim udarcem pogodio gol gostiju za veliko slavlje na Komercbank areni.

Do kraja su viđena uzbuđenja na obe strane, Frankfurt je u nekoliko navrata mogao i do trećeg pogotka, kojim bi rešio pitanje prolaska dalje, ali su opasni bili i Portugalci.

Najozbiljniju šansu propustio je Eduardo Salvio, koji je u finišu šutirao nedovoljno snažno iz izgledne pozicije.

U međuvremenu je defanzivac Slavije deli postigao autogol u 10. minutu, a i u toj akciji učestvovao je Pedro. Gosti su smanjili na 3:1 preko Součeka u 26, ali je već u sledećem napadu Pedro ponovo zatresao mrežu.

Plavci su u nastavku spustili gas, što je i bilo očekivano usled ogromnih 5:1 u ukupnom zbiru, pa je Slavija iskoristila takvu situaciju i uspela da ublaži poraz.

Zasluge za to pripadaju dvostrukom strelci Ševčiku, koji je pogađao gol Kepe u 51. i 55. minutu za konačnih 4:3.

U derbiju četvrtfinala, Arsenal je pitanje prolaska dalje rešio već u 36. minutu revanša na San Paolu.

Aleksandar Lakazet je sjajno izveo slobodan udarac sa preko 25 metara, pogodio u Meretov ugao i doneo Tobdžijama veliku prednost ekipi Unaija Emerija.

Napoliju je u tom trenutku bilo potrebno da postigne četiri gola, pošto je prvi duel u Londonu pripao Arsenalu 2:0, ali Napolitanci do kraja nisu uspeli nijednom da zatresu mrežu Petra Čeha.

Tobdžije će se u borbi za finale sastati sa Valensijom, koja je i u revanšu na svom terenu savladala Viljareal.

Posle 3:1 na strani, Slepi miševi su slavili na Mestalji 2:0 i tako na ubedljiv način prošli u polufinale.

Lator je bio strelac u 13. minutu, pošto je odlično utrčao po levoj strani i asistenciju Guedeša krunisao golom iskosa, a konačan rezultat postavio je Dani Pareho iz slobodnog udarca.

Polufinalni dueli na programu su drugog i devetog maja. U prvom susretu domaćini su Ajntraht i Arsenal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading