TADIĆ: Gazimo do kraja, hoćemo pehar Lige šampiona!

Autor:

Sport

18.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa se ponovo klanja fudbalskim umetnicima iz Amsterdama. Ajaks je očitao lekciju Juventusu usred Torina (2:1) i plasirao se u polufinale Lige šampiona, prvi put posle sezone 1996/97. Atomski fudbal u kojem lopta savršeno ide od noge do noge, konstantno sa željom da se da gol više, predstavlja remek-delo modernog sporta, a najveći umetnik među mladim "kopljanicima" je srpski as Dušan Tadić (30).

Dušan Silni

Vođa velikana iz Amsterdama, čiji je najbolji strelac, dan posle istorijskog uspeha u razgovoru za Srpski telegraf ističe da je ponosan, ali da njegov tim ide korak po korak, i to na tri fronta. Jure titulu u Erediviziji, kupu Holandije i peti "ušati pehar".

NEBO GRANICA

- Lep je osećaj biti među četiri najbolja kluba u Evropi. Zaslužili smo da stignemo dotle, nadigrali smo veliki Juventus u obe utakmice četvrtfinala Lige šampiona. Ajaks je pokazao da se nikoga ne plaši i da može da pobedi bilo koga. Čitava sezona je velika avantura i videćemo dokle možemo da doguramo. Svesni smo da ništa još nismo osvojili, zato idemo korak po korak, strpljivo, iako smo gladni novih pobeda i uspeha. Siti i Totenhem, ko god da nam dođe u polufinalu, možemo da se nosimo s njima, nijanse su u pitanju - ističe za naš list strelac devet evropskih golova, od čega šest u LŠ i tri u kvalifikacijama.

POČELI S PLAŽE

Četvorostruki osvajač LŠ počeo je sezonu još 25. jula protiv Šturma u kvalifikacijama i dogurao do polufinala, a da pritom nije izgubio nijednu utakmicu, od ukupno 16 (šest u kvalifikacijama i deset u grupnoj fazi). Koliko je tim sa "Johan Krojf" arene ofanzivan, potvrđuje podatak od čak 155 golova u svim takmičenjima. Uspesi dobijaju na značaju jer su u Torinu izveli tim sa sedmoricom igrača iz svoje škole. Za obeštećenje startne postave sa Alijanc stadiona izdvojeno je 50,55 miliona evra, a danas, po proceni Transefmarkta, oni vrede 330 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ne može a da u oči ne upadne i to da svi igrači na Ajaksovom platnom spisku zarađuju godišnje manje od 30 miliona evra, koliko inkasira samo Kristijano Ronaldo.

Duća: Ni reč sa Ronaldom!

Reprezentativac Srbije za naš list kaže da nije imao prilike da posle veličanstvene pobede Ajaksa nad Juventusom razgovara sa Ronaldom.

- Nisam razmenio ni reč sa Kristijanom posle meča, jednostavno, nisu se stvorili uslovi za tako nešto - istakao je Tadić.

Koliko je eliminacija iz Lige šampiona teško pala Portugalcu svedoči to što je plakao kao dete posle meča, a u miks-zoni je odbio da daje novinarima izjave.

Sprdnja sa Kristijanom i Juveom

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ubrzo posle šokantnog ispadanja "stare dame" iz LŠ, na društvenim mrežama pojavile su se duhovite prozivke na račun najvećeg italijanskog kluba. Na jednoj foto-montaži Ronaldo drži u ruci poznati gel za čišćenje, identičnog naziva kao tim koji im je došao glave u utorak. Ništa manje dovitljivi nisu bili ni mediji, pa je tako na naslovnoj strani lista Sport 360 osvanulo CTRL + ALT + DE LIGHT, što je aluzija na komandu CTRL + ALT + DEL, kojom se restartuje računar, a u glavnoj ulozi je Matijas de Liht.

Dućin striptiz u svlačionici

Znali su i te kako da proslave "kopljanici" ulazak među četiri najbolja tima na kontinentu. Predvođeni Dušanom Tadićem, napravili su istinsku predstavu u svlačionici u Torinu, gde su goli do pojasa skakali, igrali, polivali se vodom i pesmom "Danza Kuduro" obeležili istorijski uspeh. Zasluženo, nema šta.

Italijanska štampa sahranila Juve

Nisu štedeli mediji na Apeninima kritike na račun prvaka Italije, koji neće stići do krova Evrope ni posle 23 godine čekanja. Tako naslovnicu tiražnog Korijere delo sporta krasi "Apokalipsa", koja opisuje neuspeh Torineza, uz sliku uplakanog Kristijana Ronalda. Ništa manje oštri nisu bili ni ostali vodeći listovi u Italiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading