SPEKTAKULARNO VEČE U LŠ: Moćni Ajaks preslišao Juventus, Mesi i Kutinjo uništili nemoćni Junajted!

Autor:

Sport

16.04.2019

18:35 >> 20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa i Barselone prvi su polufinalisti Lige šampiona. Holandski predstavnik napravio je pravo malo čudo na gostovanju Juventusu, pa je posle preokreta slavio sa 2:1. U drugom meču nije bilo previše nejasnoća, Barselona je sa 3:0 razbila Junajted i zasluženo prošla u narednu fazu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi bacio Junajted na kolena

Tadić i drugovi su uspeli da savladaju još jednog velikog favorita. Posle demoliranja Reala, slavni Ajaks je na kolena bacio i Juventus i Kristijana Ronalda. Posle 1:1 u Amsterdamu, očekivala se velika i neizvesna borba i u Torinu.

To što smo očekivali to smo i dobili. Juventus je od samog starta krenuo ofanzivno. Ajaksu je trebalo malo vremena da se oslobodi od pritiska i čim se to desilo, gosti su imali nekoliko opasnih napada. Ipak, Tadić i njegovi saigrači nisu uspeli da postignu gol, a kazna je stigla u 28. minutu kada je posle kornera Ronaldo bio najviši i glavom savladao nemoćnog Onanu za vođstvo domaćina od 1:0.

Međutim, samo šest minuta kasnije Ajaks stiže do izjednačenja. Van de Bek se najbolje snašao posle lošeg šuta Zijeha, pa je savladao Ščesnog i doneo izjednačenje svom timu. Do kraja poluvremena oba tima igrala su izuzetno ofanzivno, ali promene rezultata nije bilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Van de Bek je bio jedan od junaka velikog trijumfa Ajaksa

Na početku drugog poluvremena Ajaks je dominirao. Tadić se poigravao sa odbranom Juventusa i slao sjajne lopte ka saigračima. Sjajno je proigrao Šenea petom, ali ovaj upropastio sjajnu šansu. Holandski velikan je u dva navrata propustio dve ogromne prilike. Ščesni je maestralno zaustavio udarce Zijeha i Van de Beka. Posle tih promašaja, zapretio je i Ken za domaćina, ali bezuspešno. 

Ajaks do zaslužene prednosti stiže u 67. minutu Šene je sjajno izveo korner, a neverovatni De Liht je matirao dvojicu fudbalera Juventusa i glavom savladao Ščesnog za veliko vođstvo crveno-belih od 2:1.

Ajaks je imao rezultat za polufinale, a od Juventusa se očekivalo da krene da napada i dođe do barem jednog gola, što se nije desilo.

Umesto da domaćin bude taj koji će diktirati tempo i više napadati, tu ulogu imali su gosti. Oni su nastavili da igraju identično kako su igrali i protiv Reala, i u prvom meču, i posle gola Ronalda i na kraju se može reći da je pravo čudo kako je Juventus primio samo dva gola.

Na kraju, Juventus jeste bio oštećen za penal u 90. minutu, kada je lopta pogodila Blinda u ruku, ali je tada goste pogledala fortuna.

Posle svega, zaslužen trijumf Ajaksa i biće lepo gledati Tadića i drugove u polufinalu, gde ih čeka bolji iz susreta Mančester Siti Totenhem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neka ga se plaše i Siti i Totenhem

U drugom meču drame nije bilo uopšte. Barselona je pregazila Mančester Junajted sa 3:0, a ponovo je protiv engleskih timova briljirao Leo Mesi.

On je postigao dva spektakularna gola u prvom poluvremenu, čime je faktički i rešio pitanje pobednika ovog dvomeča- U nastavku meča Kutinjo je lepim udarcem sa distance postavio konačnih 3:0, pa je Barselona sa ukupnim rezultatom 4:0 prošla dalje.

Junajted nije mogao do novog čuda. Domaćin je od starta meča bio taj koji se pitao za sve na terenu i pravo je čudo kako Mančester put Engleske nije krenuo sa još nekim golom u svojoj mreži.

Nemanja Matić je ceo meč proveo na klupi za rezerve. Barselona će u polufinalu igrati sa pobednikom dvomeča Porto Liverpul

TOK MEČA:

90+3 (Torino) - KRAAAAAJ MEČA, VELIKA POBEDA AJAKSA OD 2:1 POSLE PREOKRETA. Tadić i drugovi idu u polufinale!

90. minut (Torino) - Juventus traži penal, lopta je Blinda pogodila u ruku, ipak VAR soba nije pozvala francuskog sudiju da pogleda snimak, pa penal nije ni dosuđen. Čini se da je Stara dama oštećena... Samo dva minuta nadoknade.

90+2 (Barselona) - KRAAAAAJ MEČA, Barselona je slavila sa 3:0 i prošla u polufinale Lige šampiona

88. minut (Torino) - Huntelar menja Zijeha, poslednja izmena Ajaksa.

90. minut (Barselona) - Dva minuta nadoknade u prestonici Katalonije.

86. minut (Torino) - Juventus bezuspešno pokušava da stvori priliku, Ajaks se sjajno brani.

86. minut (Barselona) - Ništa se ne dešava na Kamp Nou, igrači oba tima jedva čekaju kraj meča. U 81. minutu je Valverde napravio i poslednju izmenu, Dembele je ušao umesto Kutinja, koji je dobio ovacije od strane domaćih navijača.

79. minut (Torino) - Ajaks je preko Zijeha stigao do trećeg gola, ali je on poništen zbog ofsajda. Sada je ponovo VAR tehnologija na delu. Nakon pregledavanja snimka, ništa se nije promenilo, ostaje 2:1.

79. minut (Barselona) - Konačno jedna kakva-takva prilika za Junajted. Lingard je pokušao iz velike udaljenosti, ali je njegov šut bio za malo neprecizan.

74. minut (Torino) - Ajaks je mogao da reši pitanje pobednika dvomeča, ali je Neres loše zahvatio loptu u izglednoj situaciji.

75. minut (Barselona) - Još jedna izmena u domaćem timu, Vidal menja Artura.

73. minut (Barselona) - Ništa posebno se ne dešava na Kamp Nou, jedino su dva trenera napravila izmene. U Barseloni je Semdeo zamenio Roberta, dok je Solšer ubacio Daloa umesto Marsijala, a indisponiranog Rašforda zamenio je sa Lukakuom.

67. minut (Torino) - GOOOOOOOL - De Liht postiže pogodak i Ajaks vodi sa velikih 2:1 u Torinu. Šene je izveo korner a sjajni De Liht je nadskočio dvojicu fudbalera Juventusa i savladao, ovog puta, nemoćnog Ščesnog. Samo minut pre gola, Zijeh je propustio još jednu šansu nakon sjajne asistencije Dušana Tadića.

63. minut (Torino) - Nastavlja Ajaks sa opasnim napadima. Tadić je poslao savršenu loptu ka Zijehu, koji je imao 100postotnu priliku, ali se pravo niotukda pojavio bosanskohercegovački igrač i otklonio opasnost. Izmena u domaćem timu, Kanselo menja De Šilja.

61. minut (Torino) - Velika šansa za Juventus. Ronaldo je uposlio Kena, ali je mladi fudbaler šutirao pored gola.

63. minut (Barselona) - Mesi je mogao da postinge još jedan spektakularan pogodak. Sjajno je uhvatio makazice, De Hea je pogledom ispratio loptu koj je završila pored gola.

61. minut - GOOOOOOOL - Kutinjo rešava sve u Barseloni. Brazilac je nakon asistencije Albe prelepim udarcem sa 20-ak metara savladao nemoćnog De Heu za velikih 3:0. U Torinu se trenutno igra 58. minuta, a Ajaks nastavlja sa atacima. Van den Bek je odlično šutirao sa 25 metara, a Ščesni je ponovo sjajno intervenisao.

52. minut - Velika šansa za Ajaks i nestvarna odbrana Ščesnog. Zijeh je posle kontre šutirao, a poljski golman je u stilu rukometnog golmana zaustavio udarac Marokanca. Junajted se konačno oslobodio pritiska Barselone.

50. minut - Barsa žestoko pritiska Junajted, gosti saterani na svojoj polovini terena. U Torinu nema bitnijh dešavanja.

47. minut - Mesi je imao šansu da reši sve, ali je njegov udarac izblokirao Jang. Što se tiče utakmice u Torinu, Alegri je na poluvremenu Kina ubacio umesto Dibale.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Fantastično prvo poluvreme u Torinu 1:1. Barsa nadomak polufinala 2:0.

45. minut - Pet minuta nadoknade se igra u Torinu, dva minuta u Barseloni! Pršti na stadionu Juventusa, ima još dosta da se igra. "Kopljanici" dokazuju da nisu sLučajno stigli do četvrtfinala!

40. minut - Pokušava Junajted da napravi ofanzivu, ali vojska razbijena. Egal u Torinu!

35. minut - GOOOOOOOL - Ajaks ekspresno izjednačio preko Van der Beka! Prednost Juventusa trajala samo 7 minuta.

28. minut - GOOOOOOOL - Kristijano Ronaldo za vođstvo Juventusa!  Pjanić je centriraoiz kornera, a loptu je savršeno pratio Ronaldo i promenio rezultat na 1:0. Sudija je konsultovao VAR, ali nema dileme, Juventus gazi ka polufinalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

21.minut - Sjajna prilika za Ajaks posle znalačkog poteza Dušana Tadića, i dalje je 0:0 u Torinu!

20. minut - GOOOOOOOL Još jednom Mesi! Argentinac bacio na kolena Junajted. Još jedna majstorija!

16. minut - GOOOOOOOOOL Lionel Mesi može sve sam! Sjajna bravura Argentinca! Brselona vodi 1:0 na "Kamp Nou".

11. minut - VAR kroji sudbinu u Ligi šampiona! Poništen penal za Barsu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

5. minut - Juventus je krenuo izuzetno ofanzivno, jurišaju fudbaleri "stare dame" na gol Ajaksa. Na "Kamp Nou" trenutno gosti drže inicijativu.

1. minut - Utakmice u Barseloni i Torinu su počele. Zamalo da Junajted povede preko Rašforda u prvim sekundama, ali zatresla se samo prečka.

20:50 Pravo pitanje: Za koga će navijati ovaj čovek?

20.28 Evo sastava timova:

 

 

Srpski reprezentativac, Nemanja Matić nije u startnoj postavi.

 

20.21 Ovako je izgledao dolazak igrača.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading