Lalatović bi da ispiše istoriju plamsanom u finale Kupa: Potkačio Zvezdu

Autor:

Sport

16.04.2019

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Radničkog iz Niša Nenada Lalatović izjavio je da se nada da će u duelima polufinala Kupa Srbije protiv Partizana izboriti plasman u finale, bez obzira na to što je svestan da ga ne čeka nimalo lak zadatak.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Lalatović

Lalatović veruje da oba tima imaju podjednake šanse da izbore plasman na završnicu utakmicu u borbi za trofej Kupa.

- Nije lako izbaciti jedan veliki Partizan u dve utakmice. Mi smo pokazali da možemo da igramo protiv njih, ali su i oni pokazali da mogu da igraju protiv nas. Rikardo je na 1:0 za Radnički u prvenstvu imao stopostotnu šansu glavom, lopta je udarila u stativu i izašla iz gola. Imaju kvalitet, jednim potezom mogu da reše utakmicu, ne smemo da se opustimo. Imaju Stojketa na golu, Tošića, Rikarda, Zakarića, Miletića, Zdjelara, da ih ne nabrajam sve, sve su to sjajni igrači. Biće teško, šanse su 50-50, ali verujem u moje igrače i ako budemo pokazali disciplinu u igri i ako taktički odradimo utakmicu, verujem da ćemo ući u finale - poručio je Lalatović u najavi meča.

On je rekao da bi izuzetno važno za njegovu ekipu bilo da postigne gol u gostima i da ne dozvoli sebi da, kao prošle godine kada je vodio Čukarički, dođe u poziciju da se brani.

- Tu utakmicu sam dobio sa 4:2, drugu smo izgubili sa 2:0, poslednjih 7 minuta smo igrali sa igračem manje zbog povrede. Protiv Partizana ne smete da se uvučete u 16 metara, što ste bliži golu, oni su bliži postizanju gola. Mnogo znači gol u gostima, mi ćemo dati sve od sebe da damo gol u gostima i da nam bude lakše pred svojim navijačima. Pre dve godine sam igrao četvrtfinale, prošle godine polufinale, nadam se da ću ove sezone igrati finale - naveo je Lalatović.

Ovo će biti prvi okršaj Lalatovića sa novim trenerom Partizana Savom Miloševićem, kome je poželeo što duži boravak u Humskoj, dok sa druge strane nije mogao da prenebregne suđenje na meču protiv Crvene zvezde.

- Došao je i taj dan i trenutak da odigramo to bitno polufinale za nas, a isto toliko i za Partizan. Za nas je ovo istorijska prilika, jer nikada nismo igrali u finalu Kupa. To ne zavisi samo od nas, zavisi od mnogo stvari, ali nadam se da smo na pravom putu. Nije nas uzdrmao poraz od Zvezde, jer da je bio isti kriterijum, dobili bismo penal na 0:0, možda je taj penal za Zvezdu bio prestrog, a treći gol smo primili iz ofsajda, drugi gol iz penala i to nas nije uzdrmalo. To nas je samo još više ojačalo i pokazalo da nas se mnogi plaše - rekao je Lalatović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading