Spartak traži titulu iz 1946. godine: Dodatna komplikacija

Autor:

Sport

12.04.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Subotički Spartak podneo je zahtev za povraćaj titule iz 1946. godine, baš one koje mesecima traži i Crvena zvezda i zbog koje je u petak sazvana Pravna komisija Fudbalskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: starsport
Navijači Spartaka iz Subotice

Poznato je od ranije da Crvena zvezda, prvak države Srbije prve posleratne godine, želi da joj se dodeli ta titula, a specifičnost takmičenja koje je bilo podeljeno na republički i pokrajinski nivo dodatno je zakomplikovao stvari.

Naime, subotički Spartak je te godine osvojio titulu prvaka Vojvodine, što im je dalo za pravo da i sebe stave na dnevnu agendu i onako komplikovanog pitanja.

Nakon sastanka dogovor Pravne komisije FSS, u čijem radu su kao kooptirani predstavnici Crvene zvezde (Dragan Milošević) i Partizana (Vladimir Vuletić), jeste da se svi zahtevi dopune i dostane pisanim putem, kako bi članovi ovog tela mogli sve da analiziraju i na bazi toga iznesu svoj predlog, odnosno mišljenje pred članove Skupštine Fudbalskog saveza.

Podsetimo, i splitski Hajduk, kao tadašnji prvak Hrvatske, uključen je u ovu trku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading