Krunić pred Partizan: Mi smo u podređenom položaju!

Autor:

Sport

12.04.2019

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Čukarički će se sastati drugi put za samo deset dana, ponovo na stadionu u Humskoj. Ovoga puta u okviru prvog kola plej-ofa Super lige. Pred početak doigravanja, vicešampion Srbije i "brđani" imaju po 27 bodova, četiri više od najbližeg pratioca Mladosti. Trener belo-crnih Simo Krunić u najavi meča najpre se osvrnuo na prethodni susret, koji je Partizan posle preokreta dobio sa 3:2.

RepublikaFoto: Starsport
Simo Krunić

- Imali smo u prošloj utakmici dobar rezultat, ali smo dozvolili sebi da primimo dva gola u finišu. Bili smo svesni da bi nam tada bod iz Humske najverovatnije doneo treće mesto, tada bismo imali mnogo povoljniji raspored u plej-ofu - rekao je Krunić.

Trener Čukaričkog je želeo da istakne i činjenicu da je petoplasirani tim po rasporadu favorizovan u odnosu na četvrtog.

- Iskreno, nisam bio posvećen plej-ofu, sve do završetka 30. kola. Sada kad sve sagledam, mi smo kao četvrtoplasirana ekipa u nepovoljnom položaju! Mislim da je raspored prvih osam timova pravedan, da sve ekipe u plej-of ulaze upravo sa onih pozicija koje i zaslužuju. Razmišljam samo o Čukaričkom, ne gledam ekipe koje su bolje od nas, a tu mislim na Crvenu zvezdu, Radnički i Partizan. Samim tim, najveći konkurent za četvrto mesto će nam biti Mladost. A po rasporedu, mi idemo njima u goste. Oni na strani igraju protiv Proletera, osmoplasiranog tima, pa dve kod kuće, sa šestim i sedmim. Nisu mogli da imaju bolji raspored - rekao je Krunić, koji je potom pojasnio:

RepublikaFoto: Starsport

- Imali smo osam bodova viška, posle podele imamo četiri. Sa druge strane, mi prve tri utakmice igramo sa boljim ekipama od nas. Stoga, ne vidim prednost četvrtog mesta u odnosu na petog pred plej-of. Ako ništa drugo, valjda je petoplasirani tim trebalo nama da dolazi u goste.

Krunić je potom još dodao:

- Možda i nije trebalo o ovome da pričam, stručniji ljudi od mene su napravili taj raspored, ali sticajem okolnosti, nama četvrto mesto ne daje nikakvu prednost. Čak smo, ponavljam, u podređenom položaju.

Osvrnuo se potom šef stručnog štaba Čukaričkog na predstojeći meč protiv Partizana, u kojem bi prema njegovim rečima bod za njegov tim bio od ogromnog značaja.

- Možemo da pričamo da Partizan ima lošu seriju, loše rezultate... Ali, oni imaju izuzetno kvalitetne igrače, imaju Sava Miloševića, kojeg izuzetno cenim, kao čoveka i kao trenera. Imali su dosta povređenih igrača, desile su im se neke nepredviđene stvari. Da bismo ostvarili povoljan rezultat i uzeli bod, moramo bolje nego pre deset dana. Ono što smo tada odigrali, očigledno nije bilo dovoljno. Kao trener bio sam posle tog meča zadovoljan sa dosta stvari, ali pre svega moram sebe da popravim. Nisam imao dobar odnos, bio sam previše zaokupljen sudijama. Sada ćemo morati svi da damo maksimum da izvučemo bod u Humskoj- rekao je Krunić.

RepublikaFoto: Starsport

Meč će biti igran bez prisustva navijača, u specifičnom ambijentu, zbog suspenzije stadiona u Humskoj.

- Znamo koliko navijači znače Partizanu, uvek podržavaju svoj tim. Ne ulazim u razloge suspenzije stadiona, jasno je da njima podrška mnogo znači, uvek im je to mnogo donosilo, njima je publika dvanaesti igrač. Na kraju, šta bi trebalo popraviti u odnosu na prethodni meč u Humskoj? - Detalje. I obratiti pažnju na koncentraciju, u svakom trenutku – zaključio je Krunić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading