Feliks uništio Ajntrajht, Emeri matirao Anćelotija, Alonso spasao Čelsi!

Autor:

Sport

11.04.2019

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvim utakmicama četvrtfinala Lige Evrope bilo je mnogo uzbuđenja i golova, pobede su ostvarili Benfika, Arsenal, Čelsi i Valensija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominirao... Žoao Feliks

Najviše pažnje privlačili su okršaji Benfike i Ajntrahta u Lisabonu, te Arsenala i Napolija u Londonu. U fokusu su bili i srpski fudbaleri, a Luka Jović je nastavio golgetersku seriju.

Jović ima najbolju sezonu do sada, među najtraženijim je mladim igračima i trener Adi Hiter mu je i večeras dao zadatak da vodi navalu Ajntrahta u tandemu sa Antom Rebićem.

Benfika je imala igrača više punih 70 minuta i to je pretvorila u pobedu protiv Ajntrahta od 4:2. Imaće tako lider portugalske Superlige prednost pred gostovanje za sedam dana u Nemačkoj, ali još je sve otvoreno.

Takođe, Arsenal je ostvario odličan rezultat pred revanš u Italiji, a izabranici Unaja Emerija su sav posao oko pobede od 2:0 završili u prvom poluvremenu.

Ponovo među strelcima... Luka Jović

U Lisabonu, odličan meč. Benfika je došla do trijumfa, ali Ajntraht sa desetoricom igrača u većem delu susreta nije razočarao. Portugalci su stekli prednost od dva gola,ali nema dileme da će Ajntraht u revanšu za sedam dana biti u prilici da načini preokret.

U timu domaćina blistao je trostruki strelac Žoao Feliks. Bio mu je to prvi seniorski het-trik, a treba reći i da je sa druge strane Luka Jović još jednom pokazao zašto je među najtraženijim mladim igračima na kontinentu.

Benfika je povela iz jedanaesteraca u 21. minutu. Prethodno je N'Dika oborio Žedsona, a sudija Entoni Tejlor mu pokazao crveni karton. Žoao Feliks je bio precizan i Benfika je povela.

Ipak, Ajntraht, koji je i sa desetoricom igrao otvoreno i hrabro sa dva špica, stigao je do izjednačenja. Ante Rebić je u 40. minutu sjajno poslužio Luku Jovića koji je sa desetak metara zakucao loptu pod prečku za 1:1..

Samo tri minuta kasnije, Žoao Feliks se odlućio na udarac sa dvadesetak metara, pogodio je desni donji ugao i Benfika je na odmor otišla sa golom viška.

"Orlovi" su u svega četiri minuta, tačnije u 50. i 54. minutu postigli još dva gola. Prvo je Ruben Dijas savladao Kevina Trapa, da bi potom Žoao Feliks još jednom pogodio za 4:1.

Ajntrht se nije predavao i rezultat tih napora bio je gol rezerviste Gonkala Pasijensije u 72. minutu za konačnih 4:2.

U timu Benfike, Ljubomir Fejsa je odigrao svih 90 minuta, dok je Andrija Živković bio na terenu poslednjih pet minuta, Na suprotnoj strani, Filip Kostić je odigrao ceo meč, Luka Jović je zamenjen u 60. minutu, a Mijat Gaćinović je igrao od 85. minuta.

U Londonu, velika pobeda Arsenala nad Napolijem. Izabranici trenera Unaja Emerija su čini se lakše nego što se očekivalo došli do prednosti nad Italijanima koji nisu imali golgeterski dan.

Arsenal je poveo u 15. minutu preko Arona Remzija. Velšanin je odlično pratio akciju i posle dodavanja od strane Mejtland-Najlsa lako je zatresao mrežu Napolitanaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U izvanrednoj formi... Aron Remzi

U 25. minutu, posle brze akcije londonske ekipe, Lukas Toreira se odlučio na udarac sa 18 metara. Lopta je na putu ka golu zakačila Kalidua Kulibalija, promenila smer i prevarila golmana Napolija Aleksa Mereta za konačnih 2:0.

Gosti su u nastavku postigli gol u 52. minutu preko Lorenca Insinjea, ali sudije su poništile pogodak zbog ofsajda.

I drugi londonski klub je bio uspešan. Čelsi je gostovao Slaviji u Pragu i došao je do pobede u samom finišu susreta.

Iako je bilo prilika da i ranije postignu gol, poput one iz 25. minuta kada je Vilijan pogodio prečku, na njega se čekalo do 86. minuta.

Vilijan je sjajno centrirao sa desne strane a Markos Alonso glavom matirao golmana Slavije za pobedu od 1:0.

RepublikaFoto: twitter.com/Chelsea FC
Junak Čelsija u Pragu... Markos Alonso

Konačno, Viljareal i Valensija su odigrali španski derbi u četvrtfinalu. Slavila je Valensija i to kao gost sa 3:1, ali "slepi miševi" su do trijumfa došli uz dva pogotka u nadoknadi vremena.

Gonkalo Gedeš je u šestom minutu doneo prednost Valensiji i to pošto je odlično reagovao na odbitak posle neuspešnog penala koji je izveo Dani Pareho.

Santi Kazorla je u 26. minutu bio bolji penaldžija, savladao je golmana Valensije za izjednačenje, a onda je u samom finišu Valensija uspela da ostvari značajnu prednost za revanš na "Mestalji".

U prvom minutu nadoknade na asistenciju Gaje, Danijel Vas je šutem sa desetak metara savladao golmana Viljareala, da bi tri minuta kasnije, gotovo posle preslikane akcije, na sličan način svoj drugi gol na meču za 1:3 postigao Gonkalo Gedeš.

Revanš susreti igraju se u četvrtak 18. aprila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading