(VIDEO) Na današnji dan ostvarena je najubedljivija pobeda u ISTORIJI fudbala!

Autor:

Sport

11.04.2019

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 18 godina, odigrana je istorijska fudbalska utakmica. Ne zbog kvaliteta meča, već zbog rezultata.

RepublikaFoto: pixabay.com

Susret između Australije i selekcije Američke Samoe ostaće upamćen po najubedljivijoj pobedi u istoriji reprezentativnih utakmica. "Kenguri" su taj duel dobili sa neverovatnih 31:0!

Oko 3.000 gledalaca prisustvovalo je tom meču na stadionu u Kofs Harburu, mestu koje predstavlja severnu obalu Novog Južnog Velsa u Australiji. 


Američka Samoa, koja trenutno ima oko 56.000 stanovnika, tada je izgledala katastrofalno na terenu, a domaći tim bio je potpuno nemilosrdan i napunio je mrežu golmana Nikija Salapua do vrha. 
Najveći utisak ostavio je napadač Arči Tompson koji je na tom susretu postigao neverovatnih 13 golova. 40-godišnji fudbaler sada igra niželigaški fudbal u domovini, a tokom karijere imao je kratke izlete u Evropu, gde je kao pozajmljen igrač bio član Lirsa i PSV-a. 

Ovaj istorijski meč odigran je u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2002. godine, a Američka Samoa pomenute kvalifikacije okončala je sa sva četiri poraza uz gol razliku od -57.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading