20. memorijalni turnir "Igrajmo za 16“: Grupa „RTS petlići“

Autor:

Sport

09.04.2019

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je 20 godina od najtragičnije sudbine našeg naroda, koja je zahvatila i RTS. Naše sećanje nije samo gledanje u prošlost, već treba obeležiti i kroz vedriju budućnost, a naša deca su upravo budućnost naše zemlje. Tako da ove godine, po prvi put, deca – mali fudbaleri učestvovali su na 20. Memorijalnom turniru „Igrajmo za 16“, grupa RTS PETLIĆI.

RepublikaFoto: Promo foto
Detalj sa jedne od utakmica

Osam beogradskih fudbalskih klubova, odnosno školica fudbala, 07. aprila 2019. godine, na terenima Zavoda za sport – Košutnjak dali su svoj doprinos u obeležavanju dvadesetogodišnjice od bombardovanja  i  pogibije naših 16 radnika.

Turnir je otvorio Vesko Grozdanić, predsednik organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16“.

Dečaci koji su rođeni deceniju posle NATO bombardovanja, a bilo je i sedmogodišnjaka, pokazali su da u Srbiji postoji ogromna baza talenata.

Povezanost, disciplina i borbenost oslikavali su njihovu igru, dok su se pojedinci izdvojili driblinzima i golovima. Pored takmičarskog značaja i dečaci su osećali svečanost trenutka, pa su trudom i zalaganjem, a manje željom za pobedom, ostavili znak prvim učešćem petlića na Memorijalu. 

Pobednik turnira su dečaci iz Akademije fudbala „Ivica Ilijev“, koji su posle boljeg izvođenja penala pobedili vršnjake iz ekipe Obrenovac 1905. U meču za treće mesto škola fudbala Žarkovo je savladala Trijumf 10. Najbolji strelac turnira je bio Miloš Marković iz ekipe Žarkova, a najbolji golman Anđelo Vukić iz Obrenovaca 1905. Najbolji igrač turnira je Nebojša Grujić iz akademije fudbala „Ivica Ilijev“.

Medalje i pehare našim malim fudbalerima uručili su fudbaler Crvene zvezde Dušan Jovančić, glumac Uroš Jovčić i potpredsednik organizacionog odbra memorijala „Igrajmo za 16“ Miroslav Medić.  

Ovim turnirom želimo da sećanja na tragično nastadale budu uvek živa, i zato, zajedno sa našom decom, igrajmo za život.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading