Kreće rasplet: Spektakl u Londonu, Porto juri čudo na Enfildu!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

09.04.2019

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri engleska kluba nalaze se u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona, ali najmanje jedan moraće da završi takmičenje zbog direktnog duela Mančester Sitija i Totenhema. Danas je na programu prvi meč na novom, fantastičnom stadionu Totenhema, tek nedavno otvorenom u mecu protiv Kristal Palasa, dok 350 kilometara dalje igraju Liverpul i Porto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čeka nas žestoka borba... Fudbaleri Totenhema i Sitija

Siti, aktuelni prvak Engleske, i Totenhem nikada se nisu sastali na međunarodnoj sceni, a dodatnu težinu uz to ima i što će pobednik izboriti prvi put polufinale elitnog takmičenja. Veći pritisak je na "građanima", odnosno menadžeru Pepu Gvardioli, jer je došao na Etihad baš zbog osvajanja Lige šampiona i do sada u Evropi nije napravio značajan uspeh, za razliku od kolege Maurisija Poketina koji sa Totenhemom ima tendenciju rasta.

Fudbaleri Mančester Sitija u sjajnoj formi su od 14 pobeda u nizu i veliko je pitanje ko može da ih zaustavi. Slično je bilo i prošle godine, pa je Liverpul bio bolji u istoj fazi Lige šampiona. Da li isto može da ponovi Totenhem?

Manje neizvesnosti očekuje se u susretu Liverpula i Porta, s obzirom da su "crveni" veliki favoriti za prolaz dalje. Tim Jirgena Klopa priželjuje prošlogodišnjih 5:0 protiv istog rivala u osmini finala, kada su svi golovi viđeni na Enfildu, ali Porto ove godine igra znato bolje, što najbolje pokazuje da je eliminisao Romu i "prošetao" se u grupnoj fazi.

Svakako da su Portugalci već premašili očekivanja, imaće dozu rasterećenosti, suprotno od Liverpula koji traži korak dalje u odnosu na prošlu sezonu kada je izgubio finale od Real Madrida. Utakmice u Londonu i Liverpulu igraju se večeras sa početkom u 21 sat. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading