SELEKTOR "ORLIĆA" VERUJE U SVOJ TIM - ĐOROVIĆ: BIĆEMO PRVACI EVROPE!

Autor:

Sport

09.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo legitimno pravo da se nadamo tituli, već smo među 12 najboljih, kaže strateg mlade reprezentacije Srbije pred EP u junu u Italiji i San Marinu.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Jović

Srbija će biti prvak Evrope u fudbalu, veruje selektor mlade reprezentacije Goran Đorović (47)! "Orlići" su igrali finala 2004. i 2007. godine, a kormilar našeg tima najavljuje da će njegova četa napasti zlato na predstojećem kontinentalnom šampionatu u Italiji i San Marinu (od 16. do 30. juna).

Ako se usklade obaveze prema A timu, Đorović bi mogao da računa na Jovića, Milenkovića, Grujića, Pantića...

NEMA EKSKURZIJE

Kako ističe, da nije verovao u sebe i svoj tim, ne bi svojevremeno dogurao iz skromnog drugoligaša Prištine do Crvene zvezde, potom reprezentacije i inostranog angažmana.

- Zašto ne bismo bili prvaci Evrope? Zašto smo radili dve godine ako ne verujemo da ćemo osvojiti trofej? Imamo legitimno pravo da se nadamo tituli prvaka Evrope. Već smo među 12 najboljih, igra se pet utakmica. Nikada neću reći mojim igračima da je neko bolji od njih i da idemo na ekskurziju. Treba verovati - poručio je Đorović u razgovoru za Mozzartsport.

Foto: Starsport
Goran Đorović

BITNI PRIORITETI

Optimizam pred utakmice u B grupi protiv Austrije, Nemačke i Danske pronalazi u prethodnim uspesima naših mlađih selekcija, pre svega u osvajanju titule prvaka sveta čete Veljka Paunovića 2015. Glavni aduti selektora "orlića" mogu biti igrači koji su već stigli do A reprezentacije, ali upravo to može biti i glavna prepreka da se dođe do trofeja.

2 puta su "orlići" igrali finale EP na poslednjih šest učešća.

- Komuniciram sa dosta igrača, računam na sve koju mogu da igraju za mladu reprezentaciju. Međutim, imamo nesreću da nam se poklapaju kalendari. Pred početak EP za mlade A reprezentacija igra mnogo bitnu kvalifikacionu utakmicu u Ukrajini, pa potom protiv Litvanije. Znamo da je A tim prioritet. Mogu da budem egoista i da kažem da hoću Luku Jovića, Nikolu Milenkovića, Marka Grujića, Danila Pantića kod mene od početka priprema i da uopšte ne idu u A tim. Međutim, treba sačekati utakmice seniora - iskren je Đorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading