DUPLA KRUNA, PA ODOH U TRENERE!

Autor:

Sport

09.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapitensku traku Crvene zvezde u novijoj eri nosili su igrački velikani poput Dejana Stankovića ili Nemanje Vidića, ali su se kratko zadržali u Ljutice Bogdana. Poslednju deceniju na Marakani obeležio je Nenad Milijaš (35), koji je protiv Proletera u 30. kolu Superlige (4:0) odigrao jubilarni 250. meč u crveno-belom dresu.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Nenad Milijaš

Zbog toga i svega što je postigao u dresu voljenog kluba za mlađu generaciju Zvezdinih navijača, postoji samo jedan - Miki kapiten.

Njegova fudbalska odiseja sa crveno-belima počela je filmski 2006, kada je pobegao iz Poljske sa predstavljanja u Legiji, kada je usledio poziv Dragana Stojkovića Piksija.

- Nisam mogao da odbijem taj poziv. Već sam se bio slikao sa dresom tamo. Vratio sam se avionom i rekao "da" Zvezdi, ispričao je Milijaš i najavio da će po završetku sezone u trenerske vode. Nada se - sa duplom krunom u džepu.

Ko bi iz aktuelne generacije mogao da dostigne vaš jubilej, 250 mečeva za Zvezdu?

- Možda mali Joveljić, najmlađi je. Ali čudni su fudbalski putevi. Kažeš sebi neću ovo, a završiš tamo negde.

Najavili ste kraj karijere po završetku sezone. Čemu ste bliži, fotelji ili klupi?

RepublikaFoto: instagram.com/gobeljamg7
Gobeljić i Milijaš

- Fotelja uopšte nije lak posao. Bliže sam klupi. Razgovarao sam i sa ljudima iz kluba o tome. Marakana je moja kuća. Nismo ništa dogovorili, ali imam samopouzdanja i znanja da krenem u tom pravcu. Međutim, još se osećam kao igrač, želim da osvojimo tu duplu krunu, koja se dugo čeka.

Ko je bila najluđa glava s kojom ste delili svlačionicu?

- Bilo je mnogo ludih glava i pozitivnih likova. Za šalu je neprevaziđen bio Boban Bajković Bajko.

Ko je bio najbolji stranac?

- Kanga je igrao odlično, ali moram da kažem da je to bio Segundo Kastiljo.

Najveći majstor s loptom?

- Kad mu se igralo, Ognjen Koroman je bio nemoguć i nezaustavljiv jedan na jedan. Sada je tu Marko Marin kao desetka, nešto što Marakana nije videla dugo.

Najdraži gol Partizanu?

- Onaj u polufinalu Kupa. Ivici Kralju, po zemlji. U evropskim mečevima protiv Bajerna, iako smo nesrećno izgubili tu utakmicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading