Pet premijerligaša i kineski gigant u trci za Srbina!

Autor:

Sport

08.04.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je po svemu sudeći završio svoju misiju u Londonu! On je prvi na spisku igrača koji će napustiti ekipu Fulama predstojećeg leta. U igri je pet premijerligaša i jedan kineski velikan, kojim putem će krenuti srpski reprezentativac?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mitrović na prekretnici karijere

Kako je potrošen veliki novac prethodnog leta po ulasku u Premijer ligu, Fulam će sada zbog ispadanja u Čempionšip morati da proda pojedine fudbalere kako bi nadoknadili izgubljeno. Prvi na listi igrača koji bi mogli da napuste "Krejven Kotidž" jeste Aleksandar Mitrović.

Mnogobrojni klubovi stoje u redu za srpskog napadača, od čega je čak pet premijerligaša. U pitanju su Totenhem, Everton, Vest hem, Sautempton i Lester. Međutim, ovaj kvintet će konkurenciju imati u finansijski moćnijem Gvangdžou Evergrandeu, koji je spreman da ponudi Mitroviću ono što pomenute ekipe ne mogu.

Čelnici kineskog kluba, koji sa klupe predvodi Fabio Kanavaro, navodno, pripremaju ponudu od 50 miliona funti za srpskog napadača, koji bi zarađivao 300.000 funti nedeljno. Ipak, postoji i problem zbog kojeg Kinezi moraju da vode računa, a to je broj stranaca u timu. Tamo već postoji četiri strana fudbalera, od maksimalnih šest. U protokolu za utakmicu ih sme biti četiri, ali samo trojica smeju biti na terenu u isto vreme.

Mitrović je ove sezone postigao 10 pogodaka u Premijer ligi, a njegova ekipa je šest kola pre kraja šampionata i zvanično ispala iz takmičenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading