Koliko će Partizan biti kažnjen zbog "grobara"? 2017. godine bilo je dve utakmice bez navijača

Autor: Telegraf.rs

Sport

08.04.2019

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog skandiranja navijača i izazivanja prekida meča na "Karađorđu" protiv Vojvodine (3:2), nema sumnje, Partizanu preti žestoka kazna. Situacija je još teža jer su crno-beli zbog istog delikta 2017. kažnjeni sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama.

RepublikaFoto: Starsport
FK Partizan

"Grobari" su u nedelju skandirali : "pola Mađar, pola ustaša'' što se tretira kao rasistički ispad. Utakmica je prekinuta, pa je nastavljena nakon skoro 15 minuta.

Predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović potvrdio je da zbog ponavljanja prekršaja Partizanu prete teže sankcije.

- Utakmicu nisam gledao, ali  sam čuo da je ona bila dugo prekinuta zbog pogrdnih skandiranja. Nikakvu prijavu još nismo dobili, ali to očekujem da delegat uradi u ponedeljak ili utorak. Ipak, ta vrsta događaja mi je poznata, jer je Partizan, ako se ne varam, već dva puta kažnjavan zbog tog delikta. To nije nova tema. Ne bih da ja sada donosim neke zaključke, ali svako ponavljanje prekršaja povlači strožiju sankciju - rekao je za Telegraf Stevanović.

RepublikaFoto: FK Partizan
FK Partizan

Crno-beli bi mogli da dobiju tri ili više mečeva suspenzije. 

- Mi po pravilniku čekamo izveštaj. Klub isto mora da se izjasni, a onda ćemo u najkraćem mogućem roku da donesemo odluku vođeni tim Disciplinskim pravilnikom. Pravilnik dozvoljava i kažnjavanje kluba bez publike na svom stadionu, ali i zabranu organizovanog vođenja navijača sa oznakama kluba na gostovanja. Kao i kumilativno. Ali prvo moramo da dobijemo izveštaj i pogledamo snimak. Tek tada ćemo znati na čemu smo - rekao je Stevanović.

To bi onda moglo da znači da bi Partizan u večitom derbiju u 3. kolu plej-ofa (četvrtak 24. april)  mogao da bude lišen pomoći svojih navijača, ukoliko kazna bude povećana i istovremeno uključi gostovanja.

- Te stvari nimalo nisu naivne i nama nalažu obavezu brze reakcije. E sada, da li će se poklopiti sa večitim derbijem to nije naša stvar. Mi ne biramo kada će se izvršiti prekršaj i sankcionišemo delikt - objasnio je Stevanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading