PRVACI REŠENI U TRI OD PET NAJJAČIH LIGA - ENGLEZI I NEMCI GINU DO KRAJA!

Autor:

Sport

08.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester siti i Liverpul vodiće bitku za titulu do poslednjeg kola, baš kao i Bajern i Dortmund. Sa druge strane Juventus, Barselona i PSŽ već mogu da ohlade šampanjac.

RepublikaFoto: Ap photo
Robert Levandovski

Vikend za nama, koji je obilovao velikim evropskim derbijima, potvrdio je da su u tri od pet najkvalitetnijih liga na kontinentu prvaci već rešeni. Neizvesnost, možda i do poslednjeg meča u sezoni, potrajaće u Engleskoj i Nemačkoj, dok su prvaci Španije, Italije i Francuske praktično odlučeni.

335 pobeda u Primeri ima Lionel Mesi, najviše u istoriji Španije.

Barselona je na Nou kampu golovima Suareza i Mesija u smiraju meča savladala Atletiko sa 2:0 (0:0) i na sedam kola pre kraja šampionata Španije pobegla mu na nedostižnih 11 bodova, a Argentinac je sa 335 pobeda postao rekorder Primere. Gosti su od 28. minuta igrali bez Dijega Koste, pošto je Brazilac sa španskim pasošem prostački opsovao sudiju Hezusa Mancana, koji ga je opravdano isključio.

RepublikaFoto: Ap photo

BORBA ZA SALATARU

Bajern je u Minhenu ponizio Borusiju sa 5:0 (4:0), uz dva gola Roberta Levandovskog, koji je sa 15. pogodaka u de klasikeru postao najefikasniji igrač u istoriji najvećeg nemačkog derbija. Bavarci su "petardom" preuzeli vodeću poziciju sa bodom više od subotnjeg rivala i u poslednjih šest kola gledaćemo neizvesnu borbu za Salataru.

15 golova u klasikeru dao napadač Bajerna Robert Levandovski, što je rekord.

Juventus je za dve klase iznad svih u Italiji, a da je osvajanje osme uzastopne titule u Seriji A samo pitanje dana potvrdio je derbi sa Milanom i trijumf od 2:1 (0:1) posle preokreta. Iako nisu igrali u najjačem sastavu, Torinezi su pokazali da se kraj njihovoj dominaciji na Apeninima ne nazire.

RepublikaFoto: Ap photo

NA KRV I NOŽ

Borba na krv i nož vodiće se u Premijer ligi između Mančester sitija i Liverpula gotovo izvesno do zadnjeg sudijskog zvižduka u sezoni. "Crveni" imaju dva boda i meč više od "građana" na sedam kola do kraja. Pitanje šampiona Francuske nije se postavljalo niti jednog trenutka, budući da je PSŽ svetlosnim godinama iznad konkurencije u Ligi 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading