Murinjo otkrio koja zemlja se najbolje razume u fudbal!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

07.04.2019

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pisanja italijanskih medija da bi Žoze Murinjo mogao da preuzme Inter ili Romu, portugalski stručnjak se oglasio ocenom da se novinari koji prate Seriju A najviše razumeju u fudbal.

RepublikaFoto: AP/Tanjug/Tim Ireland
Žoze Murinjo

Murinjo je sredinom decembra napustio Mančester Junajted, a pošto je najavio da bi do juna trebalo da se vrati trenerskom poslu, mediji mu konstantno traže angažman.

Već neko vreme se u Italiji priča o mogućnosti da Specijalni ponovo sedne na klupu Intera, koji je vodio do 2008. do 2010. godina i sa kojim je dva puta bio prvak Italije i jednom šampion Evrope. Kao još jedna opcija navodi se mogućnost da preuzme Romu.

- Najbolji novinari, oni koji se najviše razumeju u fudbal, su Italijani. Njih toliko zanima da znaju vaki detalj. Bez sumnje su najbolje pripremljeni i imaju bogat rečnik. Ni Portugalci nisu loši. S druge strane, u Britaniji postoji jasna razlika između komentatora i novinara, čini mi se da na njih dosta utiče i navijačka opredeljenost. Španci obožavaju fudbal, žive za njega, ali i na njih utiče privžrenost nekom klubu - ocenio je Murinjo.

"Specijalni" je u karijeri radio u Portugaliji, Španiji, Italiji i Engleskoj, a nedavno je izrazio želju da se oproba u nekoj novoj ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading