Živi Liverpulova nada: Redsi posle preokreta srušili Soton!

Autor: Mozzartsport, Republika

Sport

05.04.2019

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živi su šampionski snovi Liverpula! Pao je crveno-beli, granitni bunker Sautemptona, a „bombaš“ koji ga je srušio bio je Mohamed Salah, strelac posle 55 dana! Postigao je Egipćanin gol u pravom trenutku, u idealnom trenutku, kao da je čekao taj teški momenat kada će da iskorači iz senke i raspali vulkan radosti navijača Crvenih – 3:1.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Ponovo na čelu...Fudbaleri Liverpula

Branio se Sautempton kao da mu život zavisi od tog boda. Kao da ih taj bod vodi do titule, do finala Lige šampiona. Punih 35 minuta drugog poluvremena Sveci su igrali sa svih 11 igrača u svojih 30-ak metara ispred gola.

Totalna kanonada je tukla po odbrani Sautemptona, ali se lopta odbijala kao đule od predebelih zidova srednjevekovnih gradskih bedema. Fudbal bukvalno nije imao kuda da prođe do mreže. A, šutirali su igrači Liverpula iz svih pozicija, pokušavali centaršutevima sa strane, sve ono što kažu da je „po udžbenicima“ kako se bunkeri razbijaju.

I onda je Sautempton primio gol kako nikako nije smeo – iz kontre! Povukla je lopta Svece, krenuli su napred, na prekid, da zaprete, možda i da im se posreći. Hteli su i goluba na grani, malo im je bio vrabac u ruci. A, onda im je i on odlepršao...

Sevnula je strahovita kontra Mohameda Salaha, koji je imao „livadu“ ispred sebe. Puni sprint od centra, pa iako su ga stizali rivali, iako su mu se otvarali saigrači po bokovima, Egipćanin je osetio da je ovo taj trenutak kada će skinuti breme s leđa, kada će  skloniti sumnju iznad glave i ponovo postati junak navijača Liverpula. Šut sa šesnaesterca i – gol. Za vođstvo. Za pobedu.

Popadali su fudbaleri Sautemptona u očaju, uhvatili se za glave u neverici, ali sami pali, sami se ubili...

Na kraju, probio je i Džordan Henderson maler. Posle godinu i po dana je postigao gol, da u 86. minutu overi pobedu – 3:1.

A, Sautempton je vodio, prvi je došao do gola preko Šejna Longa, ali posle 25-30 minuta ekipa je počela da pada, da se povlači, da prepušta teren Liverpulu. Keita je izjednačio u 36. minutu, a drugo poluvreme je bilo teško za igranje i za gledanje. Ali, pesma Crvenih se orila na kraju. To je najbitnije što će se pamtiti...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading