Stojković otvorio dušu: Završio sam sa reprezentacijom, nema to veze ni sa Krstajićem, ni sa Kokezom!

Autor: b92, Republika

Sport

05.04.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Partizana Vladimir Stojković je u emisiji “Stadionska groznica” Nebojše Petrovića rekao da misli da je priča između njega i reprezentacije završena.

Foto: Tanjug/AP
Nejmar i Stojković na Svetskom prvenstvu

- Marko Dmitrović je pre svega predivan momak, a o golmanskim kvalitetima suvišno je trošiti reči. Pokazao je protiv Portugala da Srbija ne mora da brine za svoj gol u narednih nekoliko ciklusa. Branio je samouvereno, plenio autoritetom i unosio sigurnost u redove čitavog tima. Imao je sijaset teških situacija, poput onog šuta Ronalda, ali me je oduševio refleksnom reakcijom kojom je zaustavio zicer Karvalja - rekao je Stojković.

Saopštavajući spisak igrača za utakmice u Volfsburgu i Lisabonu, selektor Krstajić je naznačio da na Stojkovića i dalje računa kao golmana koji je zadužio reprezentaciju i koji ne zaslužuje da bude 'broj 2'.


- Što se tiče reprezentacije, mislim da je priča sa mnom završena. I da se razumemeo, to nema veze ni sa selektorom, ni sa predsednikom FSS. Znam šta mi je Krstajić rekao u avionu posle utakmice sa Brazilom na SP (’branićeš za Srbiju dokle god budeš mogao da stojiš na nogama’) i znam šta Slaviša Kokeza misli o meni. Uostalom, nije mi slučajno uručio ’Zlatnu loptu’, kao prvom golmanu i prvom igraču iz domaće lige koji je imao čast da ponese to laskavo priznanje. Nemam ništa protiv Krstajića, a Kokezu veoma poštujem. Dakle, daleko od toga da neko od njih dvojice neće Stojkovića u reprezentaciji. Sabrao sam dva i dva i shvatio o čemu se radi - istakao je Stojković.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na pitanje – ko je odgovoran za to, čuvar mreže beogradskog Partizana je odgovorio sa – visa sila.

- Jednostavno, Krstajiću je zabranjeno da me poziva u reprezentaciju. Pomirio sam se sa tom odlukom i ne razmišljam više o svojoj reprezentativnoj karijeri. Hvala bogu, imamo dva sjajna golmana. Pored Dmitrovića, tu je i mali Rajković. Krenulo nam je odlično u kvalifikacijama i nema razloga da se bavimo pričom ko nije na spisku. Dugo sam u srpskom fudbalu, znam kako vetar duva i ne zanosim se obećanjima da ću jednog dana ponovo biti na golu reprezentacije - naveo je Stojković.

Ideja o oproštaju o reprezentacije mu nije zanimljiva.

- Ma kakav oproštaj. Reprezentacija je kao vojska. Kada dođe poziv, dužni ste da se odazovete. I tu ste dok se ne pojavi neko bolji. Na drugima je da odluče kako se rastaje sa nekim ko je branio boje svoje zemlje na tri Svetska prvenstva i golmanom sa najviše nastupa u istoriji jugoslovenskog fudbala - zaključio je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading