MISTERIJA JE REŠENA: Jović otkrio zašto nije uspeo u Benfiki, a jeste u Frankfurtu!

Autor: B92, Republika

Sport

04.04.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Jović ove sezone blista u Frankfurtu, postigao je 23 gola na 37 mečeva i na taj način skrenuo pažnju brojnih evropskih velikana.

RepublikaFoto: instagram.com/ukajovic_35

Ajntraht odlično igra ove sezone na evropskoj pozornici i sve je moguće, pa i da ekipa sa nekadašnjeg "Vald" stadiona stigne do trofeja UEFA, što bi, baš kao i četvrto mesto u Bundesligi, garantovalo učešće kluba naredne sezone u Ligi šampiona.

Nemački mediji navode primer kako se Jović preporodio po dolasku u Nemačku iz lisabonskog kluba u kojem je u Ligi šampiona odigrao svega dva minuta. Međutim, Jović je samokritičan i kaže da je on sam kriv što nije uspeo za zablista u dresu Benfike.

- To je bila moja krivica. Više sam pretrčao za jedan mesec u Frankfurtu nego za godinu dana u Lisabonu - rekao je srpski fudbaler u reportaži koji je načinio nemački portal "90 min".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Činjenica da je sazreo igrački znatno mu pomaže. Pohvale stižu sa svih strana, pa je tako sajt preneo i izjavu srpskog selektora Mladena Krstajića za "T-Onlajn".

- On je klasičan špic igrač, veoma je vešt sa loptom i ima sjajno razumevanje igre. Hrabar je i opasan u svakom trenutku po gol, uvek vreba priliku. Čak i najmanju neopreznost protivnika iskoristi - rekao je Krstajić.

U Ajntrahtu mu je lakše jer u timu ima još dvojicu sunarodnika, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića, odlično se slaže i sa reprezentativcdem Hrvatske Antom Rebićem.

- Kada Luka ima loptu, u 99 odsto slučaja desi se nešto odlično - izjavio je Jovićev klupski kolega Martin Hintereger.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading