Nova drama između Nanta i Kardifa oko Sale - FIFA se umešala!

Autor: B92, Republika

Sport

04.04.2019

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalskom klubu Kardif odobreno je produženje roka za odgovor (FIFA) povodom žalbe Nanta u vezi sa odbijanjem velškog kluba da plati transfer Emilijana Sale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Uprava Kardifa nedavno je predložila kolegama iz Nanta sastanak, kako bi razgovarali o spornim pitanjima oko transfera i pogibije Sale, u skladu sa zahtevom FIFA da klubovi direktno pronađu rešenje.

Kardif nije dobio nikakav odgovor iz Nanta. Premijerligaški klub odbio je da plati transfer od 15 miliona funti za Salu, koji je poginuo u padu aviona pre dva meseca. Nant se žalio FIFA-i i tražio je isplatu od velškog kluba, koji je imao rok do 3. aprila da odgovori, ali je taj rok sada produžen, preneli su britanski mediji.

Kardif je naveo da je Premijer liga odbila prvi ugovor i da je on zbog toga ništavan. Sala nije uspeo da potpiše revidirani ugovor pošto je poginuo u padu aviona 21. januara. Francuski klub saopštio je da je sve radio u skladu sa pravilima FIFA, koja je registrovala taj međunarodni transfer 29. januara popodne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading