Srpski napadači bolje gađaju i od Nejmara!

Autor:

Sport

04.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napad je sila i za Brazil! I ne samo za "karioke" već i za druge reprezentativne udarne igle u evropskom fudbalu. Naime, Dušan Tadić (30), Luka Jović (21) i Filip Kostić (26) zajedno su ove sezone upisali 94 gola i asistencije u svojim klubovima, po čemu mogu da im zavide kolege iz mnogo moćnijih reprezentacija od naše!

Filip Kostić i Luka Jović

Za dominaciju "orlova" na Starom kontinentu najzaslužniji je alfa i omega Ajaksa Dušan Tadić, koji je za "kopljanike" postigao čak 30 golova u svim takmičenjima, ali i asistirao saigračima čak 16 puta. To je njegov klub odvelo u četvrtfinale Lige šampiona, a bore se i sa PSV za titulu u Holandiji.

TANDEM SNOVA

Rame uz rame Dušanu Silnom, kako Tadića zovu u Holandiji, jeste tandem Ajntrahta. Luka Jović je mrežu rivala probušio 23 puta, a u sedam navrata je uputio završni pas prema saigraču. Za njegovu vrhunsku statistiku zaslužan je i Kostić, koji je upisao ukupno deset asistencija, a postigao je i osam golova. Poređenja radi, brazilski napad predvodi Nejmar sa samo 20 golova i 11 asistencija u dresu prebogatog PSŽ. Istina, on nema podršku sunarodnika, baš kao ni Juventusov Portugalac Kristijano Ronaldo, koji je ostvario učinak od 24 gola i 12 asistencija, odnosno Italijan Fabio Kvaljarela, koji je je za Sampdoriju dao 21 gol i dodavao u sedam navrata. Ništa bolji nije ni trio Belgije Azar (Čelsi), Lukaku (Mančester junajted) i Mertens (Napoli), koji je zajedno zabeležio samo 70 golova i asistencija. Poljaci, koji imaju Levandovskog (Bajern), Pjonteka (Milan) i Milika (Napoli), Španci predvođeni Alvarom Moratom (Atletiko), odnosno Nemci, sa Markom Rojsom (Dortmund) i Lirojem Saneom (Mančester siti) na čelu još su grđi...

DOKAZIVANJE "ORLOVA"

Da ne igraju dobro samo za svoje klubove, srpski trio je potvrdio u nedavnoj Ligi nacija, te startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Tadić je neprikosnoveni lider "orlova", a prate ga upravo Jović i Kostić iako su dobijali manju minutažu. Novu priliku za dokazivanja imaće na gostovanju Ukrajini 7. juna u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno tri dana kasnije, kada nam bude gostovala Litvanija.

Dušan Tadić vs. Nejmar

Samo Mesi i Francuzi bolji

Srpski trio nadvisio je igrače velikih fudbalski sila, ali ipak postoje predstavnici dve reprezentacije koji su iznad njih. Pre svega neprikosnovena Argentina za koju su Mesi, Aguero i Di Marija dogurali do brojke 130, s tim da je as Barselone sam upisao 42 gola i 21 put asistirao. S druge strane, tri musketara Francuza Mbape, Grizman i Dembele sabrali su 97 golova i završnih pasova.

Rebić zna da će Jović da ga da!

Koliko je Luka Jović dominantan u Ajntrahtu, potvrdio je za vikend spontano Ante Rebić. Naime, čim je Srbin zamahnuo nogom, Hrvat je već počeo da širi ruke i da se raduje. I bio je u pravu - nekoliko trenutaka kasnije lopta se zakoprcala u mreži, a na semaforu je ispisano "Jović"!

 

SRBIJA

Dušan Tadić 30/16

Luka Jović 23/7

Filip Kostić 8/10

UKUPNO:  94

*golovi/asistencije

BELGIJA

Eden Azar 16/11

Dris Mertens 13/11

Romelu Lukaku 15/4

UKUPNO 70

BRAZIL

Nejmar 20/11

Gabrijel Zesus 17/4

Filip Kutinjo 10/5

UKUPNO 67

NEMAČKA

Marko Rojs 19/10

Liroj Sane 8/9

Timo Verner 12/4

UKUPNO 62

ŠPANIJA

Pako Alkaser  16/0

Alvaro Morata 13/1

Huan Mata 5/3

UKUPNO 38

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading