"Zbog tri, četiri idiota Crna Gora na stubu srama"

Autor:

Sport

02.04.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurevac rekao je u Londonu da je Crna Gora stavljena na stub srama zbog "tri ili četiri idiota".

Ilustracija: Foto

Engleska je pre nedelju dana u Podgorici pobedila Crnu Goru sa 5:1, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Navijači su tokom te utakmice na rasnoj osnovi vređali tamnopute reprezentativce Engleske, a Evropska fudbalska unija (UEFA) je nakon optužbi pokrenula disciplinski postupak protiv Crne Gore.

Đurđevac je, govoreći na UEFA konferenciji o diskriminaciji u fudbalu, rekao da brojni zvaničnici, među kojima su i predsednik države, premijer, ministar sporta i Olimpijskog komiteta, nisu čuli rasističke uvrede na račun fudbalera Engleske.

On je, takođe, rekao da i sudija nije prekinuo utakmicu i da ni delegat nije čuo uvrede.

- Ne kažem da se to nije dogodilo... Zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora je stavljena na stub srama - rekao je ĐurĐevac.

- Zbog svih nas i zbog medija, želio bih da se izvinim svima koji nose loše utiske iz Podgorice... Trebalo bi da pustimo disciplinske inspektore UEFA da nesmetano rade svoj posao - dodao je on.

Đuđrevac se, nakon konferencije, obratio i žrtvama rasističkih uvreda.

- Voleo bih da ponovo dođu u Crnu Goru, da možemo da uživamo gledajući ih kako igraju, da ih dočekamo ovacijama. U slučaju da se dokaže da su vređani u Crnoj Gori, to je bio čin nekoliko pojedinaca, nekoliko budala, za koje više neće biti mesta na stadionu - rekao je Đurđevac za AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading