UEFA OJADILA HRVATE: Komšije čupaju kosu sa glave i ponavljaju "nećemo nikad više"!

Autor:

Sport

01.04.2019

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagrebački Dinamo kažnjen je jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Benfike u Ligi Evrope. Kazne su takođe izrečene i Čelsiju i Malmeu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Dinama

Disciplinksa komisija UEFA ocenila je ponašanje navijača Dinama na meču Lige Evrope sa Benfikom kao rasističko i zbog toga je zagrebačkom klubu izrečena kazna igranja jedne evropske utakmice bez navijača.

Dinamu je izrečen i jedan meč kazne igranja bez navijača, ali uslovno na dve godine, a određena mu je i novčana kazna u iznosu od 20.000 evra. Dodatnih 47.000 evra Dinamo će platiti zbog blokiranja prolaza na tribinama, ubacivanja različitih objekata na teren i korišćenja pirotehnike.

Kažnjen je i Čelsi koji će morati da plati 13.000 evra zbog ponašanja svojih navijača na meču sa Malmeom. Navijači engleskog tima ubacivali su različite predmete na teren tokom meča odigranog u Švedskoj.

Težu kaznu dobio je Malme koji će zbog vatrometa i bakljade na istom meču platiti Malme koji je zbog ponašanja navijača dižan da UEFA uplati 58.000 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading