PRVI EVRODERBI otkako je Srbija samostalna!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gorela je Marakana u četvrtak, goreće i u nedelju! Prvi put Srbija od osamostaljenja (2006. godine) ima dva kluba u Ligi Evrope, a samo tri dana posle istorijskog uspeha sudariće se Crvena zvezda i Partizan u 155. večitom derbiju (19.00, Arena sport 1). Naši najbolji klubovi vrhunski su odigrali protiv Krasnodara (2:1) i Videotona (4:0), pa se navijači s pravom nadaju da će isti kvalitet videti i u nedelju uveče i prisustvovati pravom evroderbiju!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion će i u nedelju biti pun: "Rajko Mitić"

OZBILJNA PRETNJA

Najskuplji igrač u istoriji Partizana Sejduba Suma (plaćen 1.650.000 evra) mnogo je pomogao Partizanu u Mađarskoj, ali se sada treba dokazati ponovo.

- Ne znam ko je ta Zvezda, nisam ih gledao. Oni su za mene novost. Daću sve od sebe da pobedimo. Ovakve utakmice volim da igram, da se dokažemo kao tim. Ko bude imao bolji karakter, pobediće, verujem da ćemo to biti mi. Čuo sam za odličnu atmosferu u derbiju, a pogledao sam na internetu segmente prošlogodišnjeg duela Partizana i Zvezde - rekao je Suma za Srpski telegraf.

DEČAČKI SAN

Za razliku od momka iz Gvineje, Vujadinu Saviću je derbi u krvi, u kući, odmalena. Otac Dušan mu je usadio u glavu i srce važnost derbija, da su mečevi protiv Partizana svetinja, pa ne čudi da nedeljni susret za njega ima poseban motiv.

- Od prvog dana povratka na Marakanu sam sanjao da se plasiramo u evropsko takmičenje, da pobedimo u derbiju i da osvojimo titulu. Jedan san sam ostvario u četvrtak, u nedelju želim drugi. Drago mi je i što je Partizan prošao u Ligi Evrope. Čestitam im, ali sada dolaze kod nas - iskren je mladi defanzivac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading