BOG NAGRADIO BORBENE SRBE!

Autor:

Sport

27.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije vratili su se sa gostovanja u Portugalu sa velikim bodom (1:1) iako su najveći deo utakmice protiv aktuelnog kontinentalnog vladara bili u podređenom položaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lazović i Tadić proslavljaju gol

Navijači "orlova" remijem na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mogu da budu zadovoljni, ali ne i igrom. Tako selektoru Mladenu Krstajiću (45) zameraju na krajnje defanzivnoj postavci, zakasnelim izmenama kada je duvala promaja pred golom Marka Dmitrovića (27), ali i što šansu nije dobio Luka Jović (21). Neki čak idu dotle da smatraju ovu selekciju najsrećnijom od samostalnosti Srbije 2006. godine. Ipak, istinske fudbalske legende Predrag Mijatović i Slaviša Jokanović u razgovoru za Srpski telegraf ističu da je remi u Lisabonu veliki kao kuća uprkos dominaciji Ronaldove ekipe.

ZASLUŽILI SREĆU

Portugalci su dominirali na Da lužu, što najbolje svedoči čak 28 šuteva prema golu Dmitrovića, od čega je pet išlo u okvir. Zato je bod još slađi.

- Srbija je odlično počela utakmicu i rano povela, a zatim su usledili ozbiljni napadi domaćina. Statistika je debelo na strani Portugala, ali fudbal se igra za golove, a tu smo bili jednaki. Faktor sreće, posebno kod dosuđenog, pa poništenog penala za domaćina, bio je uz Srbiju, ali bod smo i te kako zaslužili - ističe za naš list legendarni napadač Jugoslavije Predrag Mijatović, dok njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Slaviša Jokanović kaže da je borbenost "orlova" bila ključna za lisabonski remi:

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

- Momci su preorali teren pokazavši ozbiljan borbeni duh i htenje i zato su nagrađeni povoljnim rezultatom protiv šampiona Evrope. Maksimović je briljirao, Ljajić ginuo na terenu, što nije tipično za njega. Gaćinović je bio jako dobar do povrede, a sasvim korektno ga je odmenio Radonjić!

LUKA JE BUDUĆNOST

Činjenica da je u najboljoj formi od svih napadača nije donela Luki Joviću ni minut na Da lužu u ponedeljak uveče.

- Jović je fantastičan napadač, pred njim je velika karijera i ne sumnjam da će dati mnogo golova za Srbiju u budućnosti. Pretpostavljam da je Mitrović dobio prednost u napadu zbog dosadašnjih zasluga i poštovanja te hijerarhije - smatra popularni Mijat, dok je sličnog mišljenja i nekadašnji trener Fulama.

Slaviša Jokanović

- Mitar je uradio sve što se traži od njega, borio se kao lav sa Portugalcima i pokazao koliko je značajan u defanzivnom i ofanzivnom skoku. Budući da je Portugal dominirao, a da je Tadić bio polušpic, zaista nije bilo realno da i Luka uđe u igru - zaključuje Jokanović.

Tadić: Srbija ide na EVRO, neka Ronaldo još odmori!

Lisabon i 50.342 navijača na Da lužu imali su tu čast i privilegiju da uživo vide na delu majstora fudbala Dušana Tadića (31). Hladnokrvnost naše desetke kod egzekucije penala u sedmom minutu dala je vetar u leđa Srbiji, koja na kraju nije uspela da šokira aktuelnog prvaka Evrope Portugal.

- Rano smo poveli, ali smo se previše i prerano i povukli. Ne znam da li je to strah od rezultata ili nečeg drugog, ali znam da smo bezveze primili gol. Znamo da javnost očekuje da se plasiramo na Evropsko prvenstvo posle 20 godina. Isto i mi razmišljamo, jer znamo da možemo i da nam je tamo mesto - kaže Duća uz dodatak da je posle meča pričao s Ronaldom, protiv koga već 10. aprila igra u Ligi šampiona (Ajaks - Juventus), te mu je u šali poželeo da se na teren vrati tek posle tog duela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading