Šulc rastužio Holandiju, Poljska jedva slomila Letoniju!

Autor: Sportske.net, Republika

Sport

24.03.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je odigrano pet utakmica drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u terminu od 20.45, a najzanimljivija utakmica viđena je u Amsterdamu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leon Gorecka

U derbiju večeri u Holandiji, fudbaleri Nemačke uspeli su da ostvare pobedu nad domaćinom rezultatom 3:2. Ekipa Joakima Leva je na sjajan način otvorila meč pošto je stigla do vođstva golom Liroja Sanea u 15. minutu. U 34. "Panceri" su udvostručili prednost prekoa Serža Gnabrija, pa su na odmor otišli sa zasluženim vođstvom.

U drugom poluvremenu videli smo totalno drugačiju utakmicu, domaćin je krenuo na sve ili ništa, pa je u jednom trenutku stigao i do izjednačenja. Prvo je Matis de Liht smanjio prednost gostiju u 48. minutu, da bi Memfis Depaj izjednačio golom u 63. Ipak, čovek odluke bio je Niko Šulc koji je u poslednjem minutu regularnog dela meča savladao Silesena i doneo svom timu vredna tri boda.


Severna Irska je u okviru iste grupe osvojila nova tri boda porazivši Belorusiju sa 2:1. Domaćin je poveo golom Džonija Evansa u 30. minutu, da bi tri minuta kasnije izjednačio Igor Stasevič. Konačan rezultat postavio je Džoš Magenis u 87. minutu.

Poljska je ostvarila još jedan trijumf, ovoga puta na svom terenu je porazila Letoniju sa 2:0. Domaćin se mučio sve do 76. minuta kada je pogodio Robert Levandovski, a prednost je uvećao Kamil Glik osam minuta kasnije.

Slovenija je na svom terenu remizirala sa Severnom Makedonijom 1:1. Domaćin je poveo golom Mihe Zajca u 34. minutu, da bi Enes Bardi u 47. izjednačio rezultat.

Belgija je rutinski savladala Kipar sa 2:0 golovima u prvom delu meča. U 10. je pogodio Eden Azar, da bi osam minuta kasnije Miči Bačuaji otklonio svaku dilemu oko pitanja pobednika.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading