(VIDEO) Vardar rutinski izbacio bogate Turke, Albanci šokirali Dinamo

Sport

25.08.2017

08:11 >> 08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri zagrebačkog Dinama definitivno su upali u ozbiljniju krizu, jer su nakon znamenja u domaćem prvenstvu, prvi put nakon sezone 1989/90 ostali bez plasmana u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Najprijatnije iznenađenje večeri bio je skopski Vardar, koji je i u drugom susretu slavio protiv favorizovanog Fenerbahčea.

Velikovski (levo) će igrati u Ligi Evrope ove jeseni

Vicešampion Hrvatske Dinamo imao je nepovoljan rezultat posle prvog susreta protiv albanskog Skenberbega (1:1 na "Maksimiru"), ali su nekako svi očekivali da će i uprkos tome izboriti plasman u grupe Lige Evrope.

Ipak, žilavi Albanci su pred svojim navijačima odoleli i remijem bez golova uspeli da načine veliko iznenađenje i ostave Dinamo bez evropske jeseni.

Na drugoj strani, Vardar iz Skoplja je nakon nesrećne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona pokazao da može mnogo ove sezone. Turski velikan Fenerbahče imao je težak zadatak, jer su pred svojim navijačima morali da nadoknade minus od dva gola iz prvog susreta.

Ulker stadion u Istanbulu konačno je proključao u 61. minutu, kada se Nojštater najbolje snašao posle kornera i sa samo nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Činilo se da će Turci lomiti otpor Vardara, ali je umesto toga usledio odgovor na drugoj strani.


Džigauri je odlično istrčao kontranapad i primio loptu pred protivničkim šesnaestercem, a onda uz malo sreće poslao loptu iza leđa Karlosa Kamenija.

Već tada je bilo jasno da ovaj dvomeč ide u dobrom smeru za Vardar, pošto je Fener morao da još tri puta zatrese mrežu do kraja susreta. Imajući u vidu koliko su disciplinovano odigrali defanzivci Vardara kroz čitav plej-of dvomeč sa Turcima, bilo je jasno da se tako nešto neće dogoditi. Naprotiv, makedonski predstavnik je došao do potpunog preokreta i zasluženo će igrati u Ligi Evrope.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading