Kramarić spasio Hrvate bruke, Belgija bolja od Rusije

Autor: B92.net, Republika

Sport

21.03.2019

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Hrvatske pobedili su Azerbejdžan na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 2:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Hrvatske

Aktuelni vicešampioni sveta su uz dosta problema, mnogo teže nego što je bilo očekivano, uspeli da savladaju gostujući Azerbejdžan.

Apsolutna tišina zavladala je nastadionu Maksimir kada su gosti došli do vođstva u 19. minutu preko Šejdajeva. Hrvatska je stvarala prilike, ali nije uspevala da dođe do gola i izgledalo je kao da će Azerbejdžan na poluvreme otići sa prednošću.

Da se tako nešto ne obestini pobrinuo se defanzivac Rendžersa Borna Barišić, koji je uspeo da izjednači minut pre isteka regularnog dela prvog poluvremena.

Odličnu priliku za Azerbejdžan imao je Mamadov na startu drugog poluvremena, ali mu je šut izvblokiran.

Hrvatska je ponovo preuzela inicijativu, kontrolisala posed lopte, ali nije uspevala da dođe do gola. Napadi "vatrenih" su konačno urodili plodom u 79. minutu, kada je prednost, a ispostaviće se i pobedu, svojoj ekipi doneo napadač Hofenhajma Andrej Kramarić.

Hrvati su uspeli da dođu do pobede na otvaranju kvalifikacija za EURO 2020, ali selektor Zlatko Dalić sigurno neće biti zadovoljan prikazanim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mora to mnogo bolje... Zlatko Dalić

U drugom kolu kvalifikacija Hrvatska 24. marta gostuje Mađarskoj, dok Azerbejdžan dan kasnije igra prijateljski meč sa Litvancima.

U drugom meču grupe E, pored Hrvatske pobedu je zabeležila i Slovačka. Slovaci su pobedili Mađarsku sa rutinskih 2:0.

Mađare je "načeo" Duda golom u 42. minutu, a za konačnih 2:0 pobrinuo se Rusnak pet minuta pred istek regularnog dela igre.

Severna Makedonija došla je do bitne pobede na startu kvalifikacija savladavši Letoniju na domaćem terenu rezultatom 3:1.

Makedonci su meč rešili u prvom poluvremenu kada su poveli sa 2:0 golovima Alioskog i Elmasa.

Letonci su uspeli da "poentiraju" u 87. minutu preok Isajevsa, ali je u nadkonadi vremena usledio crveni karton za Ciganiksa. Makedonija je to iskoristila i postigla još jedan gol, za konačnih 3:1. Strelac je bio ponovo Elmas.

Severna Irska je uspela da pobedi Estoniju i opravda ulogu favorita. Na tom meču rezultat je bio 2:0 za domaćina.

Golove su postigli Mekgin i Dejvis.

Fudbaleri Belgije savladali su Rusiju rezultatom 3:1 u utakmici u kojoj je najinteresantnije bilo gledati prvih 45 minuta.

Po imenima sigurno "najveći" meč ovog dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo se odigrao u Briselu, a Roberto Martines je uspeo da nadmudri Stanislava Čerčesova i vodio Belgiju do prvog trijumfa u ovom ciklusu, rezultatom 3:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U dobroj formi... Eden Azar

Do vođstva su došli već u 14. minutu utakmice kada je pogodak postigao Juri Tilemans, ali se Belgijanci nisu dugo radovali pošto je jedan od najboljih igrača Rusije sa proteklog SP, Denis Čerišev uspeo da donese izjednačenje samo dva minuta kasnije.

Na 2:1 povećao je Eden Azar sa bele tačke u nadoknadi vremena prvog poluvremena, a konačnih 3:1 postavlja isti igrač nakon interesantne akcije koju su Belgijanci odigrali na desnoj strani terena.

Holanđani su sigurno startovali ove kvalifikacije savladavši Belorusiju sa 3:0 u Roterdamu, golovima koje su postigli Memfis Depaj i Žoržinjo Vajnaldum. Depaj je zatresao mrežu Belorusije posle samo jednog minuta fudbala, a za kraj je asistirao Virdžilu van Dajku koji je u 86. minutu postavio konačnih 4:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi predvodnik Oranja... Memfis Depaj

Pjontek je glavno ime u Milanu, ali je takođe ime koje su nakon utakmice Poljske i Austije sa ushićenjem izgovarali navijači Poljske, jer je već pomenuti napadač svojim pogotkom u 68. minutu doneo veoma važna tri boda svojoj naciji na gostovanju u Beču.

Izrael i Slovenija su remizirali na Sami Ofer stadionu u Haifi, a obe ekipe su postigle po jedan pogodak. Šporar je početkom drugog poluvremena doveo Sloveniju u vođstvo, a samo sedam minuta kasnije napadač Gvangžua, Eran Zahavi donosi izjednačenje i vrlo važan bod ekipi Izraela.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading