JURIŠ NA NEMCE!

Autor:

Sport

20.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo hrabro, pa šta bude! Srbija večeras (20.45, Sport klub 1) gostuje svetskoj velesili Nemačkoj u prijateljskoj utakmici, koja će poslužiti kao najbolja moguća priprema za ono daleko važnije što će uslediti u ponedeljak - start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Portugala u Lisabonu. Osakaćeni povredama, ali silno motivisani, "orlovi" su svesni da su autsajderi protiv četvorostrukog planetarnog i trostrukog kontinentalnog prvaka na Folksvagen areni u Volfsburgu, ali nemaju nameru da se unapred predaju. Naprotiv!

RepublikaFoto: Starsport
Luka Jović

PRŠTAĆE SVE

Sjajni napadač Ajntrahta Luka Jović (21), koji je ove sezone tresao mreže 25 puta za klub iz Frankfurta, konačno će predvoditi napad Srbije usled povreda Aleksandra Mitrovića i njegovog imenjaka Prijovića.

- Nemcima je ovo jako važna utakmica i poslednja provera pred start kvalifikacija za EVRO protiv Holandije, kao i nama. Domaćin je pod velikim pritiskom zbog poslednjeg mesta u Ligi nacija i ispadanja u B diviziju, dok ćemo mi u meč ući opušteno i daleko rasterećenije. Ipak, kako za njih, tako i za nas, ovo će svakako biti više od prijateljske utakmice jer želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i da u dobrom raspoloženju dočekamo daleko važniji meč sa Portugalom za pet dana u Lisabonu - optimista je Jović, koji je dosada u tri nastupa za "orlove" na terenu proveo svega 14 minuta.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

Nemci će u podmlađenom i izmenjenom sastavu u odnosu na jesen dočekati Srbiju, ali to ne zavarava golgetera za kojeg je Barselona spremna da plati čak 60 miliona evra.

- Nedostaju "pancerima" neki od iskusnijih igrača jer je selektor Joakim Lev napravio rez u timu, ali ni mi nismo kompletni. Ipak, verujem da večeras možemo da ostanemo neporaženi. Posebno me raduje to što su moji saigrači iz Ajntrahta Filip Kostić i Mijat Gaćinović u fantastičnoj formi - zaključio je Luka.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

NEMA PREDAJE

Gol Srbije protiv Nemaca u prvom međusobnom duelu nakon skoro devet godina i Mundijala u Južnoj Africi, kada su "orlovi" slavili sa 1:0, braniće Marko Dmitrović (27), koji u Hetafeu ima sezonu života.

- Realno gledajući, Nemačka je, kao i Portugal, kvalitetnija od nas. Međutim, nas to nikako neće uplašiti, nećemo ustuknuti. Nismo ekipa koja kuka. Koga nema, bez njega se može i mora. Nadam se da će se većina saigrača oporaviti za ponedeljak i duel sa Ronaldovim Portugalom - samouveren je najstandardniji član Srbije u Ligi nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading