Kokeza novi-stari predsednik FSS - mandat do 2023!

Autor:

Sport

17.03.2019

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju je održana skupština Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je Slaviša Kokeza ponovo izabran za predsednika FSS, a prisutni su bili i predstavnici FIFA i UEFA.

RepublikaFoto: Emir Selmani

Vanredni izbori održani su u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi, na kojima je bio jedini kandidat. Kokezi je ponovo ukazano poverenje, te će on voditi FSS do 2023. godine. 

Prvi mandat počeo mu je u maju 2016. godine kada je funkciju preuzeo od Tomislava Karadžića. Kokeza je danas na izboru dobio svih 68 glasova od delegata (jedan je bio odsutan). 

RepublikaFoto: Emir Selmani

Ovom skupštinom predsedavao je počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić. Počasni gosti ispred UEFA bili su Zoran Laković, direktor nacionalnih asocijacija i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević. 


Ispred FIFA našao se Oliver Jung, menadžer razvojnih programa za Evropu. Radno predsedništvo skupštine činili su Marko Pantelić, Nenad Bjeković, Savo Milošević, Novica Tončev i Tomislav Karadžić, a kao pomoćnik tu je bio generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović. 
RepublikaFoto: Emir Selmani
Dejan Savićević

- Prenosim pozdrave Đanija Infantina, koji nije mogao da prisustvuje. FSS i fudbal u Srbiji imaju konstantan uspon. Nastavilo se sa dobrim rezultatima, pod Kokezom se otišlo na Mundijal, tamo nije bilo sreće, bilo je spornih odluka. Kasnije i u Ligi nacija, Srbija je bila zasluženo prva. Želim vam uspeh i na klupskom i na reprezentativnom planu. Zvezda je napravila istorijski uspeh učešćem u Ligi šampiona. Nadam se da će fudbal u Srbiji nastaviti na ovom nivou i da ćete slaviti direktan plasman na EP - rekao je Dejan Savićević. 


Direktor nacionalnih asocijacija UEFA Žarko Laković takođe je pohvalio rad Fudbalskog saveza Srbije.
RepublikaFoto: Emir Selmani
Zoran Laković

- Čudno mi je da se obraćam kao gost. Želim uspešan rad na sednici. Prenosim iskrene pozdrave predsednika UEFA Aleksandra Čeferina. Raduje me da na čelu zapadnog regiona FSS vidim poznato ime - gospodina Slobu Ilića. Najvažnija tačka je izbor predsednika i članova IO FSS. Nemate težak zadatak, ne samo zato što je gospodin Kokeza jedini kandidat. I u UEFA je bilo tako. Biće tako i u FIFA. Rad u fudbalu precizno se može izmeriti. Iza Kokeze i njegovog tima je uspešan dvoipogodišnji period. Plasman na Svetsko prvenstvo i plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo su važni. Stabilizacija finansijski i pomoć klubovima, reflektori, oprema, novac mnogim klubovima. Postalo je normalno da FSS gradi fudbalsku infrastrukturu. Raduje me činjenica da je Kokeza promenio položaj FSS po ovom pitanju. Radi se o rekonstrukciji brojnih stadiona i izgradnji Nacionalnog stadiona. Saradnja između UEFA i FSS je na najvišem mogućem nivou. UEFA ima budžet od 5,7 milijardi evra. Svim svojim stručnim i finansijskim sredstvima UEFA stoji na raspolaganju FSS i gospodinu Kokezi. - istakao je Laković. 

RepublikaFoto: Emir Selmani
Božidar Maljković

Zanimljiv govor održao je i Božidar Maljković...


- Igrao sam nekada fudbal i bolje nego što sam košarku. Kada govorim o vama, moram da kažem iskreno što mislim. Imamo 42 sporta, nemamo mnogo para u OKS. Žarko Zečević, ekipa i ja radimo po 10 sati dnevno. Fudbal je sport broj jedan. Ima jedna stvar koja nas spaja, a to je lopta. Sa njom treba postupati kao sa ženom. Maziti je, paziti, spavati sa njom. Ako ne tako, ona te izda kao i žena. Ronalda prati 90 miliona na instagramu, toliko je veliki fudbal kao sport. Imamo izvanrednu saradnju sa Slavišom Kokezom i Jovanom Šurbatovicem, nadam se da ćemo nastaviti. Želim progres fudbalu - rekao je Maljković.
RepublikaFoto: Emir Selmani
Slaviša Kokeza

Na skupštini je bilo prisutno ukupno 68 delegata. Prisutnima se obratio i Slaviša Kokeza govoreći o rezultatima koje je postigao FSS:

RepublikaFoto: fss.rs

- Plasman na SP u Rusiji je nešto što bih posebno pomenuo. Direktno smo se plasirali iz teške grupe. Obezbedićemo najbolje uslove A reprezentaciji da se plasira i na EP. Pobeda u Ligi nacija nam daje priliku da se i kroz plej-of Lige nacija plasiramo na Evropski šampionat. Mlada reprezentacija, koja se plasirala na EP, možda je i najtalentovanija u istoriji. Pokretanje projekta Nacionalnog stadiona je od kapitalnog značaja za srpski fudbal. Na tome se svakodnevno radi i pokrenućemo uskoro izgradnju. Želimo finala Lige šampiona i Lige evrope. Želimo da naša reprezentacija igra utakmice širom Srbije. Moramo i da modernizujemo administraciju. Potreban nam je novi prostor, moderan. UEFA i FIFA su podržale taj projekat. Očekuju nas i nove investicije u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Renovirane su svlačionice i medicinski blok. Dodeljeno je više od 20 terena klubovima i opštinskim savezima. Savez je uvećao materijalnu pomoć regionalnim savezima. Više od 1.200 klubova dobilo je pomoć. Kandidatura za EP 2028 i SP 2030: Ne treba pominjati koliko bi to donelo Srbiji, zaradu, podigla privredu. Sa velikim entuzijazmom prilazimo ovom poslu. Znači nam podrška gospodina Čeferina i gospodina Lakovića. Naši odnosi su snažni. Podržavamo politiku gospodina Čeferina, a ponosni smo na gospodina Lakovića kao našeg predstavnika. UEFA nam pruža stalnu saradnju. Uživamo i podršku FIFA, zajedno radimo na nekim projektima - naglasio je Kokeza.

Na kraju, nakon što su svih 68 delegata jednoglasno izabrali Kokezu za novog-starog predsednika FSS on se obratio i zahvalio na ukazanom poverenju. 
RepublikaFoto: Emir Selmani

- Hvala svima što ste mi ukazali čast da vodim FSS. Nadam se da ću opravdati vaše poverenje. Hvala još jednom - izjavio je Kokeza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading