SPEKTAKL U BERLINU Dortmund Rojsovim golom u nadoknadi preokrenuo protiv Grujićeve Herte!

Autor:

Sport

16.03.2019

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su Hertu na gostovanju sa 3:2 nakon velikog preokreta u 26. kolu Bundeslige i na taj način ostali u trci za titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Najbolja utakmica ovog kola viđena je u Berlinu na Olimpijskom stadionu. Domaći tim je sjajno otvorio meč, Salomon Kalu je iskoristio kiks golmana Romana Birkija i postigao gol za 1:0 ve u četvrtom minutu.

Dortmund je do izjednačenja došao uz neverovatnu dozu sreće. Lopta je pogodila Tomasa Dilajnija prilikom jednog kontranapada, prevarila čuvara mreže Runea Jarštejna i ušla u gol u 14. minutu.


Iskusni 33-godišnji napadač iz Obale Slonovače je svoj drugi gol postigao u 35. minutu, ovoga puta sa bele tačke za novo vođstvo ekipe Pala Dardaija. 

Na samom startu drugog dela igre Dan-Aksel Zagadu pogodio je glavom nakon centaršuta Džejdona Sanča iz kornera. Potpuni preokret doneo je Marko Rojs u 92. minutu, ponovo na asistenciju mladog Engleza. 

Herta je ovaj meč završila sa dva igrača manje pošto je Džordan Torunariga dobio drugi žuti karton u 85. minutu, a Vedad Ibišević dobio je direktan crveni karton u 95. minutu nakon što je pogodio loptom u glavu golmana Birkija. Marko Grujić odigrao je svih 90 minuta za ekipu Herte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading