NEVOLJE U "RAJU": Reprezentacija povod nesuglasica Ronalda i Juventusa

Autor:

Sport

16.03.2019

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor portugalske fudbalske reprezentacije Fernando Santoš objavio je spisak igrača za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a na njemu se nalazi i Kristijano Ronaldo, što je izazvalo nezadovoljstvo Juventusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Najbolji portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo predvodiće reprezentaciju protiv Ukrajine i Srbije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Međutim, prema pisanju italijanskih medija, čelnici torinskog kluba razočarani su Ronaldovom odlukom da ponovo igra za reprezentaciju. Razlog je taj što je Portugalac zagazio u 35. godinu života, a Juventus očekuju važan četvrtfinalni dvomeč sa Ajaksom u Ligi šampiona.

Navodno doktori italijanskog prvaka smatraju da je Ronaldo ovom odlukom ugrozio svoju formu, odnosno zanemario plan i dogovor s njima prema kojem bi na vrhuncu forme bio u završnoj fazi najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja.

Bilo kako bilo, Ronado će predvoditi Portugal protiv Ukrajine 22. marta u Lisabonu, a tri dana kasnije i protiv Srbije, takođe na stadionu "Luž".

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading