RAMADANI U MILANU PRODAO JOVIĆA BARSI!

Autor:

Sport

16.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka gazi i nema nameru da se zaustavi! Fantastični napadač Ajntrahta briljirao je protiv Intera pred 49.866 navijača na kultnom stadionu "Đuzepe Meaca" i sjajnim golom u 6. minutu odveo bundesligaša među osam najboljih timova u Ligi Evrope (1:0, prvi meč 0:0). Jovićev (21) sedmi pogodak u drugorangiranom evropskom kupu, a 22. u svim takmičenjima ove sezone, oduševio je skaute Barselone, koji su čak 16. put gledali golgetera Benfike na dvogodišnjoj pozajmici u Frankfurtu.

Luka Jović je na ceni

Ceo bord direktora Katalonaca Erik Abidal, Pep Segura i Ramon Planes bio je u Milanu, a meč Inter - Ajntraht uživo je posmatrao i Jovićev menadžer Fali Ramadani. Nemački mediji već spekulišu da je dogovor sklopljen, ostaje još samo da klub iz grada na Majni aminuje prodaju.

PAKUJE KOFERE

Jasno je, skauti Barse bili su i te kako zadovoljni onim što su videli, a ozbiljnu konkurenciju u borbi za njegov potpis imaće u kontinentalnim aždajama: Realu, Čelsiju, Mančester sitiju, Bajernu i Arsenalu. Navodno, nakon meča Segura, prvi čoveka Katalonaca za transfere razgovarao je sa vlasnikom agencije "Lian sports" o mogućnosti da Luka već ovog leta dođe na Nou kamp. Barsina alfa i omega za dovođenje igrača razgovarao je na istu temu i uoči prve utakmice osmine finala Lige Evrope u Frankfurtu sa samim fudbalerom, što najbolje govori koliko je "blaugrana" zagrizla za Srbina.

POTEZ VEKA

Specijalizovani sajt Transfermarkt procenjuje tržišnu vrednost napadača "orlova" na 55 miliona evra, a nemački mediji veruju da će bundesligaš tražiti pet miliona više za svog najboljeg igrača. Ajntraht će po završetku sezone uplatiti na račun Benfike fiksni iznos za otkupnu klauzulu od šest miliona evra i na Luki zaraditi čak desetostruko! Nema šta, biće to posao veka i najskuplji transfer u istoriji kluba iz Frankfurta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ipak, Jović, koji ove sezone u proseku postiže gol na svakih 101 minut, naljutio je sportskog direktora Ajntrahta Fredija Bobića (47) jer nije još koji put zatresao mrežu Intera.

- Malo sam ljut. Luka mi je obećao tri gola pre meča u Milanu. Trebalo je da dobijemo sa 3:0, 4:0 ili 5:0. Od prvog do poslednjeg minuta smo kontrolisali utakmicu - našalio se Nemac slovenačko-hrvatskog porekla na račun fantastičnog golgetera rodom iz Bijeljine.

Od Bilda maksimalna ocena

Koliko je dobar bio Luka Jović na stadionu "Đuzepe Meaca" u revanšu osmine finala Lige Evrope, govori i podatak da mu je najtiražniji nemački dnevni list Bild dao ocenu 1, što je najviša moguća ocena u njihovom sistemu analiziranja.

- Jović je pobednik meča. Bio je konstantna nevolja za Inter i borio se do iscrpljenosti - stoji u obrazloženju Bilda.

Srpski okršaj Benfike i Ajntrahta

Žrebom u sedištu UEFA u Nionu u petak su određeni parovi četvrtfinala Lige Evrope, ali i potencijalni parovi polufinala. Nama svakako najzanimljiviji biće dvoboj Ajntrahta i Benfike, budući da će Srbiju u tom dvomeču predstavljati čak petorica igrača - Jović, Kostić i Gaćinović u nemačkom, a Živković i Fejsa u portugalskom timu. Napoli Nikole Maskimovića (27) u derbiju četvrfinala LE će igrati protiv Arsenala, dok će Čelsi biti veliki favorit u dvomeču sa praškom Slavijom. Španija će imati sigurnog predstavnika u polufinalu, budući da je žreb spojio Valensiju i Viljareal. Finale Lige Evrope igraće se prvi put u Azerbejdžanu, i to na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Prošle sezone trofej je osvojio Atletiko, a najviše pehara u tom takmičenju ima Sevilja (5).

ČETVRTFINALE LE

Slavija - Čelsi

Benfika - Ajntraht

Viljareal - Valensija

Napoli - Arsenal

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading