ČAROBNJAK MESI VODI BARSU DO TRONA!

Autor:

Sport

15.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan i nadasve efikasan fudbal u dvomečevima osmine finala Lige šampiona nagoveštava istinski spektakl u završnici elitnog takmičenja.

Mesi vodio Barsu do četvrtfinala

Osam najboljih timova preostalo je u borbi za "ušati pehar", a legendarni trener Radomir Antić u intervjuu za Srpski telegraf analizirao je favorite uoči današnjeg žreba četvrtfinalnih parova LŠ, nakon kojih će se znati i ko se sa kime ukršta u polufinalu LŠ (12.00, Arena sport 1, Eurosport 1).

Premijer liga imaće čak četiri kluba u osmini finala elitnog takmičenja. Da li to znači da će novi prvak Evrope biti iz Engleske?

- Činjenica je da su u ostrvske klubove uložene bukvalno milijarde evra i to se i te kako odrazilo na njihove rezultate. Tri od četiri engleska kluba u osmini finala Lige šampiona imaju strance za vlasnike, a svima su im treneri stranci, koji su u značajnoj meri promenili tamošnju fudbalsku filozofiju. Smatram da je Barselona sa čarobnjakom Lionelom Mesijem (31), koji i daje golove i asistira, što smo videli protiv Liona (5:1), glavni favorit takmičenja.

Ide im naruku to što su već šampioni Španije, pa mogu da se posvete LŠ?

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

- Tako je, to bi mogla da bude ključna stvar. Praktično su rešili pitanje prvaka Španije i odmorniji će biti u nastavku sezone. Kao najveće rivale Kataloncima u borbi za trofej vidim Mančester siti, čija je igra najsličnija Barsinoj, kao i Liverpul - kaže bivši trener Reala, Barselone i Atletika.

Koliko može Juventus, koji je zahvaljujući het-triku Kristijana Ronalda (34) eliminisao Atletiko?

- Svaka čast Italijanima na prolasku, ali njihova pobeda je više proizvod fantastične partije Portugalca nego kvalitetne igre tima. Juve je, objektivno gledajući, četvrti najkvalitetniji tim u završnici Lige šampiona, a, slično kao i Barsa, rešili su pitanje nacionalnog prvaka.

U dosadašnjih 112 mečeva LŠ postignuto je 327 golova, odnosno 2,92 po utakmici, a posebno efikasni bili su timovi u osmini finala. Da li goleade možemo da očekujemo i u završnici?

- Nema dileme da, kako takmičenje odmiče, gledamo sve bolji fudbal i samim time i efikasniji. Mnogo toga će zavisiti od umora ili povreda glavnih igrača. Setimo se samo kako je PSŽ eliminisan bez Nejmara i Kavanija u timu. Barsa i Mančester siti nisu ekipe koje će odstupiti od napadačke igre, dok je Juve majstor taktike. Uživaćemo u završnici, u to ne sumnjam.

Levandovski: Hrvat Kovač kriv za sve!

Bes, ljutnja i razočaranje zavladali su u svlačionici Bajerna nakon eliminacije od Liverpula ukupnim rezultatom 3:1. Prvi put posle osam godina najtrofejniji nemački klub neće igrati u četvrtfinalu LŠ, a to je posebno teško palo njihovom prvom strelcu Robertu Levandovskom (30), koji je glavnog krivca video u treneru Robertu Kovaču (44) i njegovoj kukavičkoj taktici.

- Igrali smo suviše defanzivno u obe utakmice, tako je trener Kovač tražio. Nismo krenuli napred i zato nismo imali nikakve šanse. Kod kuće smo baš malo rizikovali, a ovo je Liga šampiona i ponekad morate mnogo više da reskirate da biste nešto dobili. Ni u prvoj utakmici na Enfildu, a ni u revanšu u sredu uveče u Minhenu, nismo dobro igrali i veoma sam ljut sam zbog toga. Moralo je mnogo, mnogo bolje, hrabrije - žestoko je Poljak napao Hrvata na klupi Bavaraca.

Mesi: Svaka čast Ronaldu

Lionel Mesi je sa dva pogotka i i isto toliko asistencija bio ubedljivo najbolji igrač Barse u trijumfu nad Lionom od 5:1. Kapiten prvaka Španije nahvalio je svog večitog rivala Kristijana Ronalda, iako to retko čini.

- Ono što je Ronaldo uradio Atletiku bilo je veliko iznenađenje. Juventus je imao čarobnu noć, a Kristijanova tri gola su za svako poštovanje. Očekivao sam drugačije izdanje "jorgandžija". Juventus ima toliko potencijala i biće svakome ozbiljan rival. Sada su ostali samo najjači - istakao je Argentinac.

Kladionicama Siti glavni favorit

Za razliku od Radomira Antića, kojem je Barselona glavni favorit za osvajanje LŠ, vodeće svetske kladionice u prvi plan ističu Mančester siti. Kataloncima se, posle tima Pepa Gvardiole, daju najveće šanse da pokore Evropu, treći favorit je Juventus, a iza njih je Liverpul. Daleko manje izgleda da dođu do "ušatog trofeja" kladionice daju Mančester junajtedu i Totenhemu, dok su Ajaks i Porto apsolutni autsajderi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading