Trener Bešiktaša kritikovao Karijusa za loše partije - on uzvratio tužbom kod FIFA!

Autor:

Sport

13.03.2019

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovih dana Loris Karijus je na meti kritika zbog loših partija u Bešiktašu, a on je odlučio da se odbrani tako što će tužiti svoj klub kod FIFA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Trener Bešiktaša Šenol Guneš nakon pobede protiv Konje (uz dosta sreće trijumf 3:2) javno je kritikovao svog čuvara mreže rekavši da "s njim nešto nije u redu", da je "kriv za golove" i da nije dovoljno motivisan.

Ima dosta istine u tome, pošto Karijus u poslednje vreme ne liči na sebe, primio je ukupno sedam golova na poslednje tri utakmice. Zaista deluje da mu fali motivacija, ali ima dovoljno dobar razlog i za to. Nemac već četiri meseca nije primio platu i duguje mu se oko milion evra. 


Zbog toga je 25-godišnji golman koji je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Nemačke odlučio da tuži Bešiktaš kod FIFA. Činjenica je da se mnogo turskih klubova nalazi u finansijskim problemima zbog velike inflacije, ali svakako da je profesionalizam na prvom mestu. 

 


Karijus se navodno prvi put obratio FIFA još 20. februara zatraživši pomoć, a istanbulski klub je dobio rok od 10 dana da se oglasi povodom optužbi. Međutim, to se nije dogodilo. Realna opcija je da Bešiktašu preti finansijska kazna ukoliko se sve tvrdnje pokažu tačnim.

 

 

Loris Karijus je 25. avgusta došao iz Liverpula u Bešiktaš na dvogodišnju pozajmicu.

Utisak je da je Loris Karijus u konstantnom padu forme otkako je otišao iz Majnca u Liverpul, a nezaboravna mrlja na njegovu karijeru biće finalna utakmica Lige šampiona protiv Real Madrida u kojoj je praktično "poklonio" titulu "kraljevskom klubu". Nemac je samo pet puta ove sezone sačuvao mrežu u turskoj Superligi u 21 odigranom kolu, a Bešiktaš je treća najlošija odbrana u prvoj polovini tabele sa 34 primljena gola, iako se nalaze na visokoj trećoj poziciji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading