OTKRIVAMO: Šta je Zidan poručio Bekamu posle povratka u Madrid?

Autor:

Sport

12.03.2019

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspesi koje je Zinedin Zidan ostvarivao sa Realom iz Madrida, brojne pobede, rekordi i titule jedan su od razloga zašto je slavni Francuz dobio poziv da se vrati na klupu kluba sa "Santjago Bernabeua". A stigla je podrška Dejvida Bekama, nekadašnjeg Zidanovog saigrača u dresu Reala iz sezone 2003/04.

RepublikaFoto: adidas
Zizu i Bekam

- To što si ostvario kao menadžer je stvarno neverovatno. Tri titule Lige šampiona sa Realom iz Madrida je nešto izvanredno. Kapa dole – poručio je Bekam svom prijatelju Zidanu tokom susreta koji je organizovao adidas, i poželeo mu mnogo uspeha u novom mandate.

Slavni Zizu je imao spreman odgovor.

- Sa timom kakav obično imate na raspolaganju u Madridu, šanse da pobeđujete u utakmicama značajno rastu. Sa tom grupom i igračima koji su bili u klubu, znao sam da mogu da osvojim razne stvari. Nadam se da ću nastaviti sa takvim pobedničkim nizom- rekao je Zidan.

Bekama je zanimalo ima li još neka "tajna" u vođenju tako velikog kluba.

- Uvek govorim mojim fudbalerima da uživaju u prilici što se bave ovim sportom, i da ne misle ni o čemu drugom. Jer, mnogi fudbaleri pune glavu raznim stvarima, ali za mene, najvažnije je šta mi zajedno radimo na terenu. Uspesi se ostvaruju zahvaljujući napornom radu, i to je cela filozofija. Taj trenutak brzo prolazi i treba znati iskoristiti ga - rekao je Zidan.

Francuz je, sa druge strane, želeo da zna kako je Bekam postao tako dobar izvođač slobodnih udaraca.

- Najvažnije je vežbati. Rađate se sa određenim talentom i sklonošču, ali momci koji su danas na vrhu nisu to postigli slučajno, već zato što su trenirali više od ostalih. I ja sam stalno učio, čak i sa 27, 28 godina, trudio se da saznam nešto novo na svakom treningu. Analizirao sam svoje slobodne udarce, prilagođavao neke detalje, ali tehniku nikada nisam dirao. To je nešto što se ne menja - rekao je Britanac.

Povod susreta dvojice legendi bilo je i obeležavanje 25-godišnjice čuvenih kopački "Predator", koje su obojica nosila tokom svojih uspešnih karijera. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading