MA, KAKAV PARTIZAN, tamo je uvek kriv trener!

Autor:

Sport

13.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Bata Mirković je časno otišao, podnevši ostavku, a pošto je bezuspešno kukala i molila sada već bivšeg trenera da ipak ostane, uprava Partizana bacila se na potencijalne zamene. I kako to po pravilu biva, uvek se u javnosti pojavljuju i realne i nerealne opcije, a jedne od njih navodno je bivši as crno-belih i nekadašnji selektor Slovenije Srećko Katanec (55).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srećko Katanec

Nije prvi put da se ime nekada sjajnog zadnjeg veznog fudbalera i nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije povezuje sa trenerskom funkcijom u Humskoj, ali sve to ostaće samo pusti san predsednika Partizana Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure jer je Katanec glatko odbio takvu mogućnost.

POD UGOVOROM

Poziv Srpskog telegrafa zatekao ga je u prestonici Malezije Kuala Lumpuru, odakle se ljubazno javio i nasmejao na informaciju da se u srpskim, ali i slovenačkim medijima, rodio kao kandidat za novog trenera crno-belih.

- Ne, ne, ne... Trenutno sam u Kuala Lumpuru. Selektor sam Iraka i pod ugovorom sam. Opet su smenili trenera? Mirković je sam otišao? Pa tamo je uvek kriv trener. Nije zaista niko kontaktirao sa mnom, nema tu nikakve priče - izjavio je Katanec za Srpski telegraf.

Slovenački stručnjak eliminisan je sa Irakom u osmini finala Azijskog kupa od kasnijeg osvajača turnira Katara. Interesantno je da je u karijeri vodio samo dva kluba - Goricu i Olimpijakos.

Najverovatnije je da će na užarenu klupu sesti Ilija Stolica, koji će po ko zna koji put biti meta uprave. Ovoga puta najrealnije je da do dogovora dođe.

BATA: BEZ BARIJERA

U međuvremenu, Zoran Mirković objasnio je zašto je napustio klupu voljenog kluba.

RepublikaFoto: Starsport

- Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim jer sam za 25 godina fudbalske karijere prošao crno-beli put od odanog igrača do predanog trenera. Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko, pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi - poručio je Mirković i dodao:

- Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere. Tužan sam što mojim dolaskom nisu rešeni problemi kluba, ali biću najsrećniji čovek na svetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana. One koju pamtim iz igračkih dana.

Kup kao spas sezone

Slamka spasa za fudbalere Partizana, koji teško da će i do drugog mesta u Superligi, mogao bi da bude jedino Kup Srbije, gde u četvrtfinalu danas (15.30, Arena sport 1) gostuju Napretku u Kruševcu. O važnosti tog duela svedoči i činjenica da je uprava održala sastanak sa igračima i objasnila im koliko je bitno da se dođe do makar utešnog trofeja. Lider Superlige Crvena zvezda na Marakani će (18.00, Arena sport 1) dočekati Radnik.

KUP SRBIJE

četvrtfinale

sreda

Spartak - Mladost 14.00

Napredak - Partizan 15.30

Radnički - Vojvodina 17.00

Crvena zvezda - Radnik 18.00

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading