Roma JEDVA dobila Empoli bez Džeka i Kolarova

Autor:

Sport

11.03.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klaudijo Ranijeri je na klupi Rome debitovao pobedom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strelac prvog gola... El Šaravi

Vučica je u poslednjem meču 27. kola Serije A savladala Empoli sa 2:1. Sva tri gola viđena su u prvih 45 minuta.

El Šaravi je lepim golom doveo domaćina u prednost već u 9. minutu. Ipak, samo tri minuta kasnije Žesus očajno reaguje i šalje loptu u svoju mrežu, pa Empoli stiže do izjednačenja. Na novi pogodak čekalo se do 33. minuta. Šik je sjajno skočio i glavom savladao nemoćnog golmana gostiju. 

Niko nije mogao da očekuje da će ovo biti poslednji gol na meču. Ranijerijevi timovi nisu poznati po nekom napadačkom fudbalu, pa je tako i Roma u nastavku utakmice spustila ručnu i prepustila rivalu da vodi igru. Empoli je imao daleko veći posed lopte, ali je Romina odbrana bila na visini zadatka. U 80. minutu domaćin je ostao sa igračem manje pošto je Florenci zaradio drugi žuti karton.

Ranijeri je odmah napravio defanzivnu promenu i Klajverta zamenio Karsdorpom. Krunić je u 89. minutu postigao lep pogodak, ali je glavni sudija Mareska posle konsultacije sa VAR-om poništio gol gostima, jer je Oberlan igrao rukom u akciji koja je prethodila golu. Do kraja meča Empoli je napadao, ali nije uspeo da stvori nijednu povoljnu priliku, pa je Roma odnela pobedu. 

U domaćem timu zbog problema sa kartonima nisu igrali Aleksandar Kolarov i Edin Džeko.

Ovim trijumfom Ranijerijev je ostao na petoj poziciji i sada ima 47 bodova, tri manje od mesta koje vodi u LŠ. Sa druge strane Empoli je tik iznad zone ispadanja sa samo bodom više od Bolonje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading