Mikel ima savet za sve fudbalere: Kineski novac nije vredan, ne idite tamo!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

10.03.2019

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji vezista Čelsija Džon Obi Mikel proveo je dve godine u kineskom Tjanđinu i sada mlade igrače pokušava da odgovori od eventualnog odlaska u najmnogoljudniju zemlju na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ne bih savetovao nikome ko je mlađi od 30 da ode u Kinu. Zažalili bi. Naravno da novac predstavlja iskušenje, ali nije vredno toga ako ste na vrhuncu svoje karijere", istakao je Mikel, koji je u januaru 2017. kao 29-godišnjak iz Čelsija prešao u Tjnađin, i dodao:

- Tereni su bili loši, stadioni su bili loši, a ni zdravstven ustanove nisu bile onakve na kakve sam navikao. Ima klubova koji su profesionalno vođeni, ali to nije bio slučaj sa mojim prošlim klubom - rekao je vezista.

Ovaj 31-godišnjak je priznao da je imao problema da se privikne.

- Kuhinja, životni stil, način na koji se ponašaju i posluju, sve je potpuno drugačije. U MLS bi, na primer, za igrača kao što sma ja, koji je igrao u Evropi i govori engleski, bilo mnogo lakše.

On ne misli da će se kineski fudbal poboljšati u doglednoj budućnosti kada je sport u pitanju.

- Nivo na kome su ne može da se uporedi ni sa Čempionšipom. To sam brzo ustanovio. Mnogo novca ulažu, ali i dalje zaostaju - zaključio je Mikel.

Reprezentativac se posle angažmana u Kini vratio u engleski fudbal, te sada nosi dres Midlsbroa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading