HET-TRIK Sterlinga za pobedu Sitija i overu prve pozicije!

Autor:

Sport

09.03.2019

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Votford sa 3:1 u okviru 30. kola Premijer lige i tako zadržali prvu poziciju na tabeli.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ekipa Pepa Gvardiole imala je problema da probije bedem "stršljenova" u prvom poluvremenu i nikako nisu uspeli da zatresu mrežu Bena Fostera, uprkos velikom broju napada i posedu lopte od čak 70%.

Havi Grasija je očigledno dobro postavio utakmicu, međutim odbrana je pukla početkom drugog poluvremena kada je Rahim Sterling krunisao prelepu akciju "građana" već posle 39 sekundi igre u drugom delu. Međutim, taj prvi pogodak postignut je iz ofsajda i o tome će se sigurno mnogo pričati narednih dana.


Samo četiri minuta kasnije vođstvo je povećano, ponovo Sterling. Nova prelepa akcija Sitija išla je preko Rijada Mareza koji je poslužio krilnog fudbalera domaćeg tima, a on nije imao težak zadatak da ubaci loptu u praznu mrežu.

Rahim Sterling je postigao het-trik za samo 13 minuta i 12 sekundi, što je najbrži het-trik u Premijer ligi još od septembra 2016. godine. 

Već tada je bilo jasno da će ceo plen ostati u Mančesteru, a engleski reprezentativac je do het-trika stigao u 59. minutu kada je David Silva fantastično proigrao Sterlinga koji se ubacio po levom krilu i postigao svoj drugi het-trik u karijeri. 


Konačnih 3:1 postavio je momak koji je prošao Barseloninu školu, Đerar Delofeu, nakon što mu je Troj Dini sjajno glavom spustio jednu dugu loptu koju je poslao golman Foster. 

 


Mančester Siti je tako stigao do 24. pobede u sezoni, odnosno 74 boda, što je u ovom trenutku +4 u odnosu na Liverpul, koji ima meč manje. Izabranike Havija Grasije ovaj poraz neće preterano pogoditi s obzirom na to da drže osmu poziciju sa 38 bodova i daleko su od opasne zone, ali i od borbe za evropska takmičenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading