BUNDESLIGA: Bajern brojao do šest, Dortmund uz muke do tri boda, Grujić odigrao ceo meč za Hertu!

Autor:

Sport

09.03.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajerna deklasirali su Volfsburg rezultatom 6:0 u 25. kolu Bundeslige i zahvaljujući boljoj gol razlici preuzeli čelo tabele od Borusije Dortmund, koja je sa 3:1 savladala Štutgart.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Izabranici Nika Kovača su pred 75.000 navijača na „Alijanc areni“ ubedljiv trijumf obezbedili već posle sat vremena igre, kada su već imali 3:0.

Dvostruki strelac u toj pobedi bio je Robert Levandovski, u 37. i 85. minutu, dok je Frank Riberi sa tri asistencije učestvovao u trijumfu. Preostale golove za šampiona postigli su Serž Gnabri, Hames Rodriges, Tomas Miler i Džošua Kimih.


Borusija je siguran trijumf na svom „Signal Iduna parku“ obezbedila tek u poslednjih deset minuta, posle niza preokreta. Domaći tim je poveo u 62. minutu preko Marka Rojsa, a samo devet minuta kasnije Mark Oliver Kempf je utišao preko 80.000 navijača u Dortmundu. Za tri boda Borusije postarali su se Pako Alkaser i Kristijan Pulišić golovima u 84. minutu i nadoknadi vremena.

Frank Riberi je postao prvi igrač u istoriji Bundeslige koji je upisao tri asistencije na meču kao izmena.

Trećeplasirani Lajpcig igrao je bez golova sa Augsburgom, a u jedinoj preostaloj utakmici u istom terminu Frajburg je savladao Hertu 2:1. U tom duelu, Vedad Ibišević je od junaka postao tragičar, pošto je samo četiri minuta posle izjednačujućeg pogotka zatresao sopstvenu mrežu.


Srpski fudbaler Marko Grujić odigrao je svih 90 minuta za berlinski klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading