UEFA: VAR 100% tačan u Ligi šampiona

Autor:

Sport

08.03.2019

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penal za Mančester junajted protiv PSŽ (3:1) je ispravno dosuđen, a ništa nije bilo sporno ni na utakmici Porto - Roma (3:1), objavila je UEFA na svom sajtu

VAR tehnologija

Dok drugi grme na VAR, evropska kuća fudbala je opravdala sve odluke video tehnologije i postupke arbitra Damira Skomine i Džunejta Čakira, iako su njihove procene najblažene rečeno bile diskutabilne.

- Posle sagledavanja snimaka iz svih uglova, sudije iz VAR sobe su predložile Skomini da se sam uveri u to da li je penal za Junajted ili ne. On je smatrao da udaljenost koju je lopta prešla nije bila kratka, da udarac nije bio neočekivan, i da ruka defanzivca nije bila pričvršćena uz telo - stoji u ne baš ubedljivom obrazloženju UEFA.

Što se tiče duela u Portugaliji i nedosuđenog jedanaesterca za goste u 122. minutu, pojašnjenje je sledeće: 

- VAR je proverio start nad igračem Rome, ali nije otkrivena jasna i očigledna greška arbitra, tako da nije ni pozvan da sam gleda snimak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading