NAUČIO SAM MOG DUŠANA DA DRIBLA KO ZIDAN!

Autor:

Sport

08.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi fudbalski koraci koje profesionalni sportista nauči obično se dogode na malom fudbalu ispred zgrade, na ulici, u školi, igrajući sa vršnjacima i kopirajući najbolje fudbalere sveta. Oči fudbalske javnosti danima su uprte u srpskog fudbalera Dušana Tadića (30), koji je u utorak uveče prodavao besplatno magiju i časove fudbala na stadionu "Santjago Bernabeu" strašnom Realu iz Madrida.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Istorijski trijumf Ajaksa protiv "kraljeva" (4:1) i prolaz u četvrtfinale Lige šampiona bili su plod sjajne igre Dušana Silnog, koji je posmatrače širom sveta tokom prvog poluvremena zaledio fantastičnom fintom i asistencijom kod drugog gola, popularnim "ruletom" koji je svojevremeno koristio legendarni Zidan. U razgovoru za Srpski telegraf, otac fudbalera "kopljanika" Petar Tadić otkrio je detalje kako je zajedno sa Dušanom radio na učenju čuvenog driblinga.

KOPIJA ZI-ZUA

Magija koja je prethodila sjajnoj asistenciji Tadića kod drugog gola Ajaksa prepričavaće se još dugo i analizirati u fudbalskom svetu. Fintom kojom je na dupe bacio Kazemira (Ekip ga ocenio kečinom), a potom iz igre izbacio još trojicu igrača Reala sjajnim potezima kako bi loptu proturio do kolege Neresa, koji je sam izašao i savladao Kurtou, plod je velikog rada i truda koji su uložili Dušan i njegov otac Petar još dok je golgeter tima iz Amsterdama bio klinac.

- Videli ste da je izveo dribling koji je svojevremeno izmislio slavni Zinedin Zidan. Foru koju je prodao Realu o kojoj bruji svet smo uvežbali dok je bio klinac. Često smo zajedno izlazili napolje i vežbali sve dok ga nije iskopirao u potpunosti. A, eto, sudbina je htela da se moj Duća poigra baš s Realom, i to u njegovom dvorištu. Puno mi je srce zbog toga - rekao je za naš list ponosni tata Pera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zinedin Zidan

NA VRHU LISTE

Dušan Silni godinama igra odličan fudbal, pokazao je to i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kojima je bio najbolji igrač našeg tima. Ove sezone beleži fantastične partije u dresu Ajaksa, pogotovu u LŠ gde deli drugo mesto na listi strelaca (6 golova, 4 asistencije). Majstorije Srbina nalaze se na radaru najvećih fudbalskih klubovima današnjice.

- Dušana prate Barselona i Real, kao i Bajern. Prija mu to interesovanje ali je on zaljubljen u Ajaks, tamo se najlepše oseća. Čvrsto je na zemlji, slava mu nije udarila u glavu. Čitava Bačka Palanka mi je slala poruke i čestitala, oduševljeni su Dućinim partijama - otkrio je stariji Tadić.

Da je bila Srbija, Brih bi nas opet pokrao

Srbija dobro pamti Nemca Feliksa Briha, sudiju koji je pokrao "orlove" na Svetskom prvenstvu, kada nije dosudio čist jadanaesterac posle rvačkog zahvata fudbalera Švajcarske nad Aleksandrom Mitrovićem. Pomenuti Brih delio je pravdu na meču između Reala i Ajaksa u kome je priznao Tadićev spektakularan gol iako se polemika oko toga da li je prethodno lopta izašla u aut i dalje vodi.

- Sudija je priznao gol samo zato što su to Ajaks i Holandija. Da je bila Srbija u pitanju, verujem da bi poništio Dušanov gol - rekao je Petar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading