VAR, Bufon, Lukaku i vera Solskjer eliminisali "svece": Kolarov završio trku u Ligi šampiona

Autor:

Sport

06.03.2019

21:56 >> 22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ole Gunar Solskjer je 1999. godine u finalu Lige šampiona pogodio za pobedu Mančester junajted protiv Bajern Minhena, dvadeset godina kasnije...Isti čovek je sa klupe "đavola" uspeo da se "iščupa", i onda kada su svi otpisali njegov tim... I usred Pariza, Junajtedu obezbedi prolaz u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja, PSŽ - Mančester junajted 1:3. Porto je posle produžetaka izbacio Romu našeg Aleksandra Kolarova - 3:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Romelu Lukaku

Posle prvog meča na "Old trafordu", Junajted je bio otpisan od većine fudbalske javnosti. Ipak, Norvežanin je verovao da i pored ne igranja Pola Pogbe i Nemanje Matića njegova ekipa ima kvalitet da prođe u nastavak takmičenja, i njegova vera se obistinila. Do duše, najavljivao je rezultat 2:4, ali to je sada u drugom planu.

Lukaku je već u drugom minutu nagovestio da je engleski tim došao da se bori za prolaz dalje - 0:1.

Jedanaest minuta kasnije na asistenciju Mbapea, Berant poravnava rezultat - 1:1.

Lukaku, još jednom u tridesetom minutu igre pogađa mrežu Bufona, koji je ovaj gol faktički poklonio "đavolima".

Mbape je u drugom poluvremenu spojio Di Mariju sa golom, Argentinac je zatresao mrežu, ali je sudija Skomina na asistenciju pomoćnika podigao ofsajd... Jedan od detalja koji će presuditi utakmicu.

Onda kada su svi u Parizu očekivali kraj, poraz ali i prolaz dalje, penal za Junajted. VAR je pomogao Slovencu da pokaže na belu tačku, sa koje je precizan bio Rašford -1:3, posle 0:2 na "Teatru snova", dovoljno za prolaz dalje ekipe Solskjera.

Time je još jednom raspršen san da će Parižani podići toliko željeni trofej.

 

Foto: Tanjug/AP

Utorak, 12 . mart:

Juventus - Atletiko Madrid

Mančester siti - Šalke

Sreda, 13. mart:

Barselona - Lion

Bajern Minhen - Liverpul

 

U dugom meču večeri, Porto je posle produžetaka savladao Romu 3:1. U regularnom toku meča, bilo je 2:1 za domaćina, pa se igralo dodatnih pola sata.

Soareš je u 26. minutu meča, doveo domaćine do prednosti. De Rosi je iz penala poravnao rezultat, da bi Marega ponovio rezultat iz prvog meča u 52. minutu.

Teljes je u 117. minutu izbacio "vučicu" iz daljeg takmičenja. Ceo meč za tim iz Rima odigrao je naš Aleksandar Kolarov.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading