Predsednik Barse - Dembele bolji od Nejmara

Autor:

Sport

06.03.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu smatra da je Usman Dembele bolji igrač od Nejmara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đozep Marija Bartomeu

Nejmar je postao najskuplji igrač sveta kada je u avgustu 2017. napustio Barsu i otišao u Pari Sen Žermen, uz obeštećenje od 222 miliona evra.

Katalonci su deo dobijene sume uložili u transfer Usmana Dembelea, koji je u Španiju stigao iz Borusije Dortmund za 105 miliona evra. Od tada je imao problema sa povredama i disciplinom.

Francuz je u 23 ligaške utakmice u toku ove sezone dao svoj doprinos u vidu osam golova, što je treneru Ernestu Valverdeu pomoglo da se ustoliči na prvom mestu, sa sedam bodova prednosti u odnosu na madridski Atletiko.

Iako je u poslednjih nekoliko meseci bilo govora o Nejmarovom povratku u Barsu, Bartomeu je istakao da je sasvim srećan sa Dembeleom na poziciji napadača. Upitan da li bi Brazilca otkupio od Svetaca, prvi čovek Katalonaca je rekao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Usman Dembele

- Neću potvrditi, niti poreći. Mogu smo da kažem da smo novcem od njegovog transfera kupili igrače kao što su Dembele i Filipe Kutinjo. Dembele je bolji od Nejmara. U Barseloni je i bolji je - istakao je Bartomeu.

Barsa je već napravila dogovor o transferu Frenkija de Jonga iz Ajaksa, vredan 86 miliona evra, koji je pomogao da Real Madrid u utorak ispadne iz Lige šampiona. Još jedan Holanđanin kojeg dovode u vezu sa Barselonom je Matijs de Liht.

- Moramo da razgovaramo o tome tokom marta. Tada donosimo odluke, ali njegovo ime je na stolu - naravno - zaključio je 56-godišnjak.

Barsa sa 60 bodova zauzima prvo mesto na tabeli domaćeg šampionata, a prate je madridski Atletiko i Real sa 53 i 48 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading