Fejnord zove legendarnog defanzivca u pomoć: Jap Stam menja Van Bronkhorsta na klupi!

Autor:

Sport

06.03.2019

12:03 >> 12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Fejnord odlučio je da napravi promenu na klupi, pa će na kraju sezone aktuelnog trenera Đovanija van Bronkhorsta zameniti legendarni defanzivac Jap Stam.

Foto: instagram.com/feyenoord.rotterdam

Fejnord ne blista ove sezone, zaostaju 15 bodova za liderom holandskog prvenstva, PSV-om, ispali su u kvalifikacijama za Ligu Evrope od slovačkog Trenčina, pa će na kraju sezone tim doživeti potpunu rekonstrukciju. 

Prva promena je već načinjena, pošto je nekada sjajni defanzivac Jap Stam, potpisao ugovor sa Fejnordom. On će preuzeti ekipu po završetku ove sezone, kada mu istekne ugovor sa sadašnjim klubom Cvoleom. 

Stam je u trenerskoj karijeri predvodio Reding i Cvole na ukupno 104 meča i za to vreme ostvario ukupno 43 pobede.


Čelnicima roterdamskog kluba Jap Stam je skrenuo pažnju kada je sa Cvoleom pre mesec i po dana ubedljivo savladao Fejnord sa 3:1. Međutim, to je jedan od retkih blistavih trenutaka ove sezone za petnaestoplasirani tim Eredivizije, koji se grčevito bori za opstanak. 

Stam je prethodne dve sezone predvodio engleski Reding, što mu je ujedno bio prvi samostalni trenerski posao. 

Zanimljivo, Dik Advokat, nekadašnji selektor reprezentacije Srbije pominjao se kao potencijalni naslednik Van Bronkhorsta na klupi Fejnorda, ali su se čelnici odlučili za nekadašnjeg defanzivca Mančester Junajteda, PSV-a, Lacija,  Ajaksa i Milana.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading