Mirković odgovorio Zvezdi: Da li ste očekivali da ćemo da izađemo na teren samo da bismo vam čestitali na pobedi?

Autor: Žurnal, Republika

Sport

05.03.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura oko 159. večitog derbija se i dalje ne stišava.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Mirković

Duel na stadionu Rajko Mitić protekao je u velikoj borbi, koja je često prevazilazila granice dobrog ukusa. Pred kraj meča nakon duela Nikolića i Stojkovića, nastao je opšti metež, a na terenu su se našli i rezervni fudbaleri, kao i članovi stručnih štabova dva tima.

Zoran Mirković se nakon meča izvinio na svom ponašanju, a u medijima se nedavno posle toga pojavio snimak na kome trener Partizana navodno udara pomoćnika Vladana Milojevića Milana Kosanovića.

Popularni Bata oglasio se i danas u razgovoru za Sportski žurnal, pa je objasnio šta se tačno dogodilo u samoj završnici meča, a uputio je i neke "otrovne strelice" ka večitom rivalu.

RepublikaFoto: starsport
Koškanja su bila sastavni deo 159. večitog derbija

- Zar je trebalo da sedim na klupi i gledam kako desetorica sa terena i još više njih sa Zvezdine klupe razvlače dvojicu mojih igrača, Nikolića i Uroševića? Naravno da sa utrčao, ali ne da bih nekoga udario, nego da bih zaustavio incidente. Simptomtično je da sam ja označen kao neko ko je nekoga udario! Nije isto razdvajanje i udaranje! Odgurnuo sam u želji da razdvojim, a ne udario... I mene su gurali u toj gužvi, možda me je neko i udario, ali u tu gužvu nisam došao da bih se obračunao sa igračima, nego da bih sprečio tuču. A šta bi se desilo sa tom dvojicom momaka da nisam uleteo - pita se Mirković.

Na kraju je ipak svima pružio ruku, pa i Kosanoviću.

- Naravno da sam pružio ruku... Odigrao sam 18 derbija. Još dva vodio kao trener. Nijednom nisam izašao sa terena, a da se nisam pozdravio sa svim akterima. Svakog mogu da pogledam u oči. Bio sam ljut, imao sam razloge za to, ali sam vruće glave, na konferenciji za medije, rekao da se izvinjavam svima. Ostao sam na žalost usamljen - kaže trener Partizana.

Mirkoviću se nisu svidele neke izjave iz tabora Crvene zvezde.

- Možda je neko očekivao da ćemo da izađemo na teren da bismo čestitali protivniku na pobedi. Nije problem, čestitaćemo kad nas pobedi. Neko reče kako su se oni bavili fudbalom u pripremi utakmice?! Izvinite gospodo, pa i ja sam se bavio fudbalom u pripremi utakmice - zaključuje Mirković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading